Δράση ενημέρωσης για θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος από το Δήμο Θεσσαλονίκης

0
482

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής του πολιτικής και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,  πραγματοποιεί ειδική δράση ενημέρωσης και συμμετοχής των δημοτών για θέματα καθαριότητας, ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος  σε συνεργασία με την αλυσίδα καταστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας Seven Spots.

Από την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, τα καταστήματα της εταιρίας, γίνονται σημεία ανακύκλωσης χαρτιού και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα έχουν την δυνατότητα να συγκεντρώνουν χαρτιά, βιβλία, τετράδια, περιοδικά που δεν χρειάζονται και να τα παραδίδουν, σε ένα από τα 25 καταστήματα που συμμετέχουν στη δράση, έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου, βοηθώντας έτσι να γίνει η ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια, υιοθετώντας το σύνθημα «Ανακύκλωση, καθαρό κέρδος για την πόλη».

Στα καταστήματα της εταιρίας Seven Spots, μέσω ειδικών σταντ, θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια για την Ανακύκλωση της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α), και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ο επισκέπτης για την συμμετοχή του στην δράση, θα επιβραβεύεται και δεν θα υποχρεώνεται σε αγορά προϊόντος από τα καταστήματα.

 Αναφερόμενος στη δράση ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας κ. Θανάσης Παππάς, δήλωσε: «Βασιζόμαστε στην συμμετοχή και στην ευαισθητοποίηση των δημοτών και θα στηρίζουμε πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και την αφύπνιση για θέματα καθαριότητας, ανακύκλωσης και ποιότητας ζωής. Στην προσπάθεια μας αυτή χρειαζόμαστε ως αρωγούς και συμπαραστάτες τις καταξιωμένες επιχειρήσεις της πόλης οι οποίες έτσι θα κάνουν πράξη την εταιρική κοινωνική τους ευθύνη».

Η δράση ενημέρωσης υποστηρίζεται από την Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

Προηγούμενο άρθροΗ μεγάλη παρέα του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 ΑΙΜΟΔΟΤΕΙ
Επόμενο άρθροΕΣΠΗΤ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αδιαφανή μεταβίβαση τίτλων των εκδόσεων Λυμπέρη
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.