ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ

0
804

untitled-1

Τον Οκτώβριο η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου σας υποδέχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων! Αναγνώσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών, εργαστήρια ζωγραφικής, κολάζ, κατασκευώνκαι πολλά άλλα.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, 6.30 το απόγευμα
  Λέσχη βιβλιοφάγων!
  Θα γνωρίσουμε και θα αγαπήσουμε τα βιβλία μέσα από ένα νέο πρίσμα!
  Μεγάλοι και μικροί θα ταυτιστούμε με τους ήρωες παίζοντας ομαδικά παιχνίδια, σταυρόλεξα και ακροστιχίδες…Σας υποσχόμαστε ότι η λέσχη μας θα είναι πολύ διασκεδαστική αλλά και δημιουργική!Με όχημα πάντα την μουσική θα ξεκινάμε και θα τελειώνουμε ένα μαγικό ταξίδι…. Στο τέλος κάθε ταξιδιού θα μας περιμένουν εκπλήξεις, ακόμη και βραβεία!
  Τη Λέσχη συντονίζει η οικονομολόγος Άννα Δασκοπούλου.Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται 2 φορές το μήνα στις 6.30 το απόγευμα.
  Για παιδιά 11-13 ετών. Με προεγγραφή έως 10 παιδιά.
 • ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, 6.30 το απόγευμα
  Μελωμύθι Μουσική και Παραμύθι
  Ο ζευγολάτης και η κυρά Μάρω!
  Αφήγηση παραδοσιακού παραμυθιού με συνοδεία μουσικών οργάνων, για παιδιά 3,5 – 7 ετών, από την ομάδα “Μελωμύθι”.
  Συντονίζει η ομάδα “Μελωμύθι”: Αβράμπεκη Πέννυ, αφήγηση – ακορντεόν, Τριχάκης Δημήτρης, λαούτο-φωνήΜε προεγγραφή έως 25 παιδιά 
 • ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, 6.30 το απόγευμα
  H ιστορία της γραφής και του βιβλίου.
  Μια περιπέτεια χωρίς τέλος άρχισε πριν από χιλιάδες χρόνια. Πέτρα, πηλός, πάπυρος, περγαμηνή, χαρτί, στυλό, πένα, και πινέλο είναι τα εργαλεία της. Η σκέψη του ανθρώπου είναι η ψυχή της.  Ένα εργαστήριο για το χρόνο και την ιστορία.Με τη βιβλιοθηκονόμο Χριστίνα Τράπτσιου
  Για παιδιά ηλικίας από 7 ετών και πάνω. Με προεγγραφή έως 15 παιδιά 
 • ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, 10.00 το πρωί
  Γεύσεις και οσμές μέσα από τα παραμύθια
  Παραστατική αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με τη συνοδεία μουσικών οργάνων από τη μουσικό – παραμυθού Μαρία Γκόγκα.
  Για παιδιά Β΄και Γ΄τάξης Δημοτικού Σχολείου. 
 • ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, 5.00 το απόγευμα
  Create with English –  Δημιουργώντας στα Αγγλικά!
  Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με αφηγήσεις ιστοριών στην αγγλική γλώσσα. Το πρόγραμμα διεξάγεται με διαδραστικό τρόπο και στόχο έχει να ενθαρρύνει τα πρώτα βήματα των παιδιών, να τα φέρει σε επαφή με την αγγλική γλώσσα, να τη γνωρίσουν και να την αγαπήσουν.Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι καθηγητές της Αγγλικής γλώσσας Γεωργία Ψαρρά και Γεώργιος Ραπτόπουλος
  Για παιδιά ηλικίας 5 – 8 ετών. Με προεγγραφή έως 12 παιδιά
 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, 6.30 το απόγευμα
  Αγαπημένες ιστορίες!
  «Το μεγάλο ταξίδι του Μελένιου» της Ευγενίας Φακίνου από τη σειρά Ντενεκεδούπολη
  Η Ντενεκεδούπολη είναι το πρώτο έργο που παρουσιάστηκε από το αντικειμενοθέατρο της Ευγενίας Φακίνου. Παίχτηκε το 1975-1976 στην Αθήνα σε καθημερινές παραστάσεις. Τη μουσική του έργου έγραψε ο Γιάννης Μαρκόπουλος.Με τη βιβλιοθηκονόμο Χριστίνα Τράπτσιου
  Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: Ένα τενεκεδένιο κουτάκι, χοντρό μαλλί για πλέξιμο σε χρώμα της αρεσκείας σας, ματάκια και κόλλα.
  Για παιδιά από 6 ετών και πάνω. Με προεγγραφή μέχρι 15 παιδιά. 
 • ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, 6.30 το απόγευμα
  Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη φτιάχνουμε ένα ελεφαντάκι…!

  Διαβάζουμε το βιβλίο «Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει » του Άγγελου Αγγέλου και της Έμη Σίνη  με εικονογράφηση Σοφία Τουλιάτου και φτιάχνουμε το δικό μας ελέφαντα!
  Με την βιβλιοθηκονόμο Θεοδώρα Κουρκούτα
  Η «μωρολέσχη» μας είναι ένας κύκλος δραστηριοτήτων που συνεχίζεται για 5η χρονιά και απευθύνεται σε νήπια 2,5 – 4,5 ετών και τους γονείς τους. Πραγματοποιείται μία φορά το μήνα στις 6.30 το απόγευμα, στη ζεστή παιδική γωνιά της βιβλιοθήκης.Στόχο έχει να μάθουμε στα παιδιά μας, από την τρυφερή ηλικία να αγαπούν το βιβλίο και το διάβασμα και να χρησιμοποιούν το χώρο της βιβλιοθήκης. Η δράση περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού και μία μικρή κατασκευή όπου οι γονείς συμμετέχουν ενεργά.Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: Ένα χαρτόνι κανσόν Α4 γκρι ή μπλε, 2 μανταλάκια ξύλινα, σύρμα πίπας, ματάκια και κόλλα UHU υγρή.
  Mε προεγγραφή μόνο με την παρουσία σας στη βιβλιοθήκη, έως 10 παιδιά με τους γονείς τους.

Ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων

Πραγματοποιούνται καθημερινές ξεναγήσεις σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά, από την τρυφερή ηλικία των 4, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη, να γίνουν αναγνώστες, να μάθουν τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους.

Τις ξεναγήσεις συνοδεύουν αφηγήσεις παραμυθιών και δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο και τη βιβλιοθήκη.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

 • ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, 8.30 το απόγευμα
  Λέσχη Ανάγνωσης Ελληνικής και Ξένης Πεζογραφίας όπου οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μια φορά κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα στις 8.30 το βράδυ και κουβεντιάζουμε στο «στρογγυλό τραπέζι» της βιβλιοθήκης για ελληνική και ξένη πεζογραφία. Τη Λέσχη συντονίζει η χημικός Αγγελική Φατίση.
  Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε το βιβλίο «Γκουανό» του Γιώργου Γκόζη.Καλεσμένος στη συνάντηση της Λέσχης είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Γκόζης.

  Ο Γιώργος Γκόζης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970. Σπούδασε Θεολογία στο Α.Π.Θ. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Χριστιανικής Λατρείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης με ειδίκευση στην Αγιολογία. Μιλάει αγγλικά, ρωσικά και σερβικά. Κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και θεατρικά έργα.  Άρθρα και κριτικές του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα σουηδικά.Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Όσοι δεν ενημερώνουν θα μας φέρουν στη δύσκολη θέση να ακυρώσουμε τη συμμετοχή τους τον επόμενο μήνα.


Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Δηλώσεις συμμετοχής: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666).

Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου είναι μέλος του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου
Νικάνορος 3
Τηλ. 2310 324666
E mail: [email protected]
Fan page Facebook: https://www.facebook.com/perifereiakivivliothikixarilaou?ref=hl
Google+ : https://plus.google.com/u/0/101450111476681438909/posts

Προηγούμενο άρθρο“ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ” ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ;
Επόμενο άρθροΘ. ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ: “ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…”
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.