Δύο μοντέλα αντιμετώπισης της ανεργίας

0
361

Το «σοκ» ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις αποδείχθηκε ανίκανο να ανακόψει τα άλματα που κάνει η ανεργία κάθε μέρα. Η πορεία μοιάζει μη αναστρέψιμη και τα στοιχεία που δημοσιοποιούν κάθε μήνα η ΕΛΣΤΑΤ και ο ΟΑΕΔ απλώς επιβεβαιώνουν τη διαρκή απαξίωση του εργατικού δυναμικού. Ακόμη και η πρόσφατη ανακοίνωση για την αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 25,1% τον Ιούλιο και τη διόγκωση του αριθμού των ανέργων σε 1.261.604 άτομα, δεν μπορεί να περιγράψει το πρόβλημα. Η προοπτική να καταστεί άνεργος 1 στους 3 πολίτες (σήμερα 1 στους 4) δεν φαίνεται να είναι πολύ μακριά την ίδια ώρα που το επίδομα ανεργίας παραμένει καθηλωμένο περίπου στα 360 ευρώ και οι οικογένειες που έμειναν εκτός εργασίας συντηρούνται σε μεγάλο βαθμό από τις μικρές, πλέον, συντάξεις γονιών και από τις μεγαλύτερες συντάξεις των μεταναστών που έχουν επιστρέψει από τη Γερμανία στις περιοχές της Μακεδονίας. Ενώ αναμένονται νέα μέτρα μείωσης μισθών, συντάξεων, αποζημιώσεων και επιδομάτων, στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου που θα αποτελέσει το διαβατήριο για την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους, το αδιέξοδο της απασχόλησης είναι προφανές.

μέσω kathimerini.gr

Προηγούμενο άρθροΠώς η ανάπτυξη σώζει ζωές
Επόμενο άρθροΟλόκληρη η ομιλία του μητροπολίτη Παύλου προς αποφυγή παρερμηνειών…
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.