“ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΥΣΕΩΝ” ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

0
1321

evdomada gefseon

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης θα γιορτάσει για πρώτη φορά φέτος την «Εβδομάδα Γεύσεων» στη Θεσσαλονίκη από τις 12 έως τις 16 Οκτώβρη. Πρόκειται για έναν θεσμό που εορτάζει την 26η επέτειό της, καθιερώθηκε στη Γαλλία και, εδώ και μερικά χρόνια, και στο εξωτερικό, περιλαμβάνοντας χιλιάδες πρωτοποριακές ιδέες και δράσεις γύρω από τη γευστική απόλαυση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της «Εβδομάδας Γεύσεων», το Γαλλικό Ινστιτούτο θα οργανώσει για τα σχολεία, παιδαγωγικά και ψυχαγωγικά εργαστήρια με στόχο να ευαισθητοποιήσει, όχι μόνο τη γεύση, αλλά όλες τις αισθήσεις των μαθητών, να τους παρουσιάσει την εναλλαγή των εποχικών διατροφικών κύκλων και να τους προτρέψει να εκτιμούν, κάθε φορά, το περιεχόμενο του πιάτου τους. Επίσης, έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα δύο προβολές ταινιών για παιδιά και εφήβους με σκοπό να γνωρίσουν τα προϊόντα, την ποιότητα και τον πλούτο της γαλλικής γαστρονομίας.

Στο εγχείρημα αυτό το Γαλλικό Ινστιτούτο συνεργάζεται με το «Δρόμο του Τσαγιού», το «Κτήμα Λίγα»,  καθώς και δύο ελληνικά ελληνικά εστιατόρια της Β. Ελλάδας, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Palace στη Θεσσαλονίκη και το εστιατόριο Καλύβα στην Έδεσσα, τα οποία θα προσφέρουν γαλλικό μενού κατά τη διάρκεια της «Εβδομάδας Γεύσεων».

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου Τρίτη 13 Οκτωβρίου Τετάρτη 14 Οκτωβρίου Πέμπτη 15 Οκτωβρίου Παρασκευή 16 Οκτωβρίου
9.30-11.00 Εργαστήρι τσαγιού:

Ο δρόμος του τσαγιού

Εκπαιδευτικό Λόττο παιχνίδι: Μυρωδιές, γεύσεις και αισθήσεις!
9.30- 11.00     Εργαστήρι κρασιού:
Ο δρόμος του κρασιού
   
9.30-11.00 Δημιουργικό εργαστήρι – Ημερολόγιο:
Τέσσερις εποχές του χρόνου
9.30- 11.00 Θεατρικό εργαστήρι:
Από το ράφι στο χωράφι
 
11.30-13.00 Προβολή ταινίας για παιδιά:
Ο Ρατατούης
11.30-13.00 Προβολή ταινίας για εφήβους:
Le chocolat

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.