Εγκαινιάστηκε το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας και Μικροχειρουργικής “Ophthalmica”

0
9256
Οι οφθαλμίατροι κ. Βακάλης,Κοζέης, Βατάκας & Τρανός με τον εκπρόσωπο του ΥΜΑΘ κο Δήμου & τον περιφεριάρχη κο Τζιτζικώστα.
Οι οφθαλμίατροι κ. Βακάλης,Κοζέης, Βατάκας & Τρανός με τον εκπρόσωπο του ΥΜΑΘ κο Δήμου & τον περιφεριάρχη κο Τζιτζικώστα.
Οι οφθαλμίατροι κ. Βακάλης,Κοζέης, Βατάκας & Τρανός με τον εκπρόσωπο του ΥΜΑΘ κο Δήμου & τον περιφεριάρχη κο Τζιτζικώστα.

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας και Μικροχειρουργικής ophthalmica εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις του την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Το ophthalmica ιδρύθηκε από μία ομάδα διακεκριμένων οφθαλμιάτρων της Θεσσαλονίκης και είναι ένας διαγνωστικός και χειρουργικός χώρος όπου κάθε οφθαλμολογικός ασθενής, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα βρίσκει άμεση λύση στο πρόβλημά του.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο Κέντρο στο οποίο πραγματοποιούνται κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις υψηλών τεχνολογικών απαιτήσεων και, επί πλέον, όλες οι μικροχειρουργικές οφθαλμολογικές επεμβάσεις, από τις πιο συνήθεις έως και τις πλέον απαιτητικές, σε επίπεδο ημερησίας νοσηλείας.

Το Κέντρο  στεγάζεται στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στη διασταύρωση των οδών Πλούτωνος  και Βασ. Όλγας 196  (δίπλα στην πρώην Νομαρχία) και αναπτύσσεται σε δυο επίπεδα  συνολικού εμβαδού 1500 τ.μ. Δημιουργήθηκε με βάση τις πλέον απαιτητικές  κατασκευαστικές προδιαγραφές, την αρτιότητα του τεχνολογικού ιατρικού εξοπλισμού, τη λειτουργικότητα και την υψηλή αισθητική του χώρου. Πρόκειται για μια συνολική  επένδυση της τάξεως των 3,5 εκατ. Ευρώ, που ολοκληρώθηκε  σε χρονικό διάστημα  10 μηνών, εκ των οποίων το ογδόντα τοις εκατό (80%) αφορά εξοπλισμό και τεχνολογία. Απασχολεί  40 εργαζόμενους και εξυπηρετεί ένα σημαντικό αριθμό εξωτερικών συνεργατών.

Το “Ophthalmica” διαθέτει δέκα πλήρη και απολύτως εξειδικευμένα Οφθαλμολογικά Ιατρεία, εργαστηριακούς χώρους υψηλής τεχνολογίας και πέντε υπερσύγχρονες Χειρουργικές Αίθουσες για τη διενέργεια πάσης φύσεως οφθαλμολογικών επεμβάσεων (Ενδοϋαλοειδικών Ενέσεων, Διαθλαστικών Επεμβάσεων, Εγχειρήσεων Καταρράκτη, Γλαυκώματος, Αποκολλήσεων Αμφιβληστροειδή, Πλαστικών Επεμβάσεων) οι οποίες δεν απαιτούν γενική αναισθησία και πραγματοποιούνται με τις πλέον αυστηρές συνθήκες ασηψίας (Απόλυτα Φίλτρα, Νηματική Ροή). Το Κέντρο λειτουργεί κάτω από πρωτόκολλο ποιότητος ISO 9001.

Στο “Ophthalmica” λειτουργούν εξειδικευμένα τμήματα Διαθλαστικής χειρουργικής, Προσθίων Μορίων, Κερατοειδή, Καταρράκτη, Γλαυκώματος, Οφθαλμοπλαστικής, Παθήσεων οφθαλμικής επιφάνειας και Δακρυϊκής συσκευής, Ενδοφθάλμιων φλεγμονών, Παιδοφθαλμολογίας, Στραβισμού, Ορθοπτικής, Νευροφθαλμολογίας, Ηλεκτροφυσιολογίας, Οφθαλμικής γενετικής, Οπτομετρίας, Βοηθημάτων χαμηλής όρασης, Τραυματολογίας και Επειγόντων όπως επίσης και Προληπτικής Οφθαλμολογίας.

Το  Κέντρο απευθύνεται σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειο, Παρευξείνιες χώρες και χώρες της πρώην ΕΣΣΔ).

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών του το “Ophthalmica” διατηρεί και έναν δεύτερο χώρο επί της οδού Αγ. Σοφίας 40, στο κέντρο της πόλης, ο οποίος διαθέτει πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό για διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις και ειδικό χώρο για τη διενέργεια Ενδοϋαλοειδικών Εγχύσεων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί  ότι το “Ophthalmica” και οι γιατροί του λειτουργούν ως ένας σύγχρονος οφθαλμολογικός χώρος, ανοιχτός προς κάθε οφθαλμίατρο που θα επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει τις υποδομές του. Το Κέντρο επενδύει στην διαρκή επιμόρφωση με τη διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, ομιλιών και ημερίδων αλλά και στην έρευνα με συμμετοχή σε Διεθνή ερευνητικά προγράμματα.

Τάσος Τζαχίλης, Νόρα Πισιώτη, Μάνια Μυτιληναίου, ο οφθαλμίατρος Ζάχος Ζαχαριάδης και η Κλάιτη Ζαχαριάδη.
Τάσος Τζαχίλης, Νόρα Πισιώτη, Μάνια Μυτιληναίου, ο οφθαλμίατρος Ζάχος Ζαχαριάδης και η Κλάιτη Ζαχαριάδη.
Ο οφθαλμίατρος Σόλωνας Αστεριάδης με τους Ελένη και Γιώργο Αστεριάδη.
Ο οφθαλμίατρος Σόλωνας Αστεριάδης με τους Ελένη και Γιώργο Αστεριάδη.
Ο οφθαλμίατρος Θάνος Σουσούρας με τους Εύα και Κώστα Τζαχίλη.
Ο οφθαλμίατρος Θάνος Σουσούρας με τους Εύα και Κώστα Τζαχίλη.
Λήδα Παπαδοπούλου, Αριάννα Βατάκα.
Λήδα Παπαδοπούλου, Αριάννα Βατάκα.
Προηγούμενο άρθρο“Ο Έρωτας στη Μάισσα Σαλονίκη” στο Δημοτικό θέατρο Σταυρούπολης “Χρήστος Τσακίρης”
Επόμενο άρθροΟι πρώτες δηλώσεις!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.