ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ “ΑΝΤΙ/ΡΥΣΙΣ” ΣΤΟ PIREE

0
860

Untitled-2

αντί/ ῥῦσις

Δώδεκα νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες διαπραγματεύονται με το έργο τους την έννοια της απελευθέρωσης, ανάγκη αδήριτη στη σημερινή αμφισβητούμενη εποχή, αλλά και αιώνια πάλη για την ύπαρξη του ατόμου.

Οι καλλιτέχνες προσδοκούν τον αναστοχασμό της έννοιας της ῥῦσις, τόσο μέσα από εννοιολογικές πρακτικές, όσο με τη χρήση διαχρονικών εικαστικών μέσων. Τα εικαστικά έργα ενσωματώνουν τα παράδοξα, συμφιλιώνουν τα αντίθετα, με στόχο την επιδίωξη του προβληματισμού. Ως εκ τούτου προκύπτουν πολυδιάστατες αλλά και αντιφατικές με την έννοια της σωτηρίας εικαστικές ερμηνείες, θέτοντας τον άνθρωπό στο επίκεντρο.

Η διττή έννοια του όρου ρύσις ενυπάρχει και εκδηλώνεται επιπρόσθετα, ως ροή – ρεύμα στο εικαστικό τοπίο επισημαίνοντας αφενός την πολυσημία του όρου, αφετέρου την οργανική του σχέση με την σημερινή εξελικτική πραγματικότητα.

ῥῦσις <  από το ῥύομαι ή ἐρύω (και τα δύο εμπεριέχουν την έννοια του λυτρώνω/αρχαία ελληνικά)

* μεταγενέστερη λέξη που σημαίνει σωτηρία, απελευθέρωση (για την απελευθέρωση που φέρνει ο θάνατος ή για τη λύτρωση από τον καθαρμό της ψυχής εν ζωή) 

ῥύσις < η νεοελληνική ρύση (ροή) <  από το ῥέω

 fgjffjhg

Συμμετέχουν

Τατιάνα Αγαπητού / Ναταλία Βουδιγάρη / Μανώλης Καλουδάς / Δημήτρης Καρατζάς / Δημήτρης Λάμπρου / Βαγγέλης Λιουδάκης / Λαμπρινή Μάρκου / Λένα Μορφογένη / Ελίνα Νιάρχου / Μαργαρίτα Πέτροβα / Στέλιος Σπυριδάκης / Νίκος Χατζηκωνσταντής

Επιμέλεια Έκθεσης: Λαμπρινή Μάρκου


INFO 

Εγκαίνια: Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 8μμ
Διάρκεια Έκθεσης: 7/7/16 – 31/7/16
Χώρος: PIRÉE, Κάστορος 78, Πειραιάς
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη 11:00 – 23:00, Παρασκευή – Σάββατο 11:00 – 02:00, Κυριακή 11:00 – 23.00
Τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 2104082700-02 // +30 6957213213

 Facebook event www.facebook.com/events/1727943724141343

Προηγούμενο άρθροΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΝΕΟ CD «ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ»
Επόμενο άρθροΗΡ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ”
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.