Εκδήλωση για παιδιά: «Το φαγωμένο βιβλίο» στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

0
637

tzavarabooksmallΣε ποιον άραγε δεν αρέσουν τα μυστήρια; Ποιος δεν μπαίνει στη διαδικασία να σκεφτεί, να ψάξει, να στύψει το μυαλό του σαν πορτοκάλι προκειμένου να βρει τη λύση ενός μυστηρίου; Και όταν μάλιστα η πηγή του μυστηρίου αφορά σε αγαπημένη συνήθεια και λαμβάνει χώρα σε αγαπημένο σημείο της πόλης, τότε, από μόνο του αυτό αποτελεί κίνητρο για αναζήτηση με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, της λύσης!

“Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκης” δεν αφήνει ασυγκίνητους τη Λητώ και τον Πάρη, δυο βιβλιοφάγους καθώς και μυστηριοφάγους φίλους, που αποφασίζουν αμέσως να αναλάβουν δράση. Ξεθάβουν τον Σέρλοκ Χολμς και τον Ηρακλή Πουαρώ που κρύβουν  μέσα τους και σπεύδουν για επιτόπου έρευνα. Και όταν τα πράγματα δυσκολεύουν αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν τα μεγάλα μέσα όπως το “αναγνωστικό” τους καπέλο, τον “μαγικό κώδικα” καθώς και να παραβούν κανόνες! Συχνά λένε πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Τελικά θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο;

Διαβάζουμε Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκης της Κατερίνας Τζαβάρα, μαθαίνουμε ποιος δαγκώνει τα βιβλία σ’ αυτήν τη βιβλιοθήκη και με βοηθό τη φαντασία μας συμπληρώνουμε τις λέξεις που λείπουν από τις φαγωμένες σελίδες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 και ώρα 6, στο Ισόγειο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης , και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.

Τη δράση υλοποιεί η Μαρία Ουζουνίδου,  η οποία είναι  απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής και θεατρικής γραφής από την Πένυ Φυλακτάκη. Έχει κερδίσει το 3ο βραβείο στον 8ο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Ιωνικού Συνδέσμου με το διήγημα » Η Κρυσταλλένια στη χώρα των βιβλιοθαυμάτων» .

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Κατερίνα Τζαβάρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο «Ανατόλια» όπου υπήρξε μέλος της χορωδίας και της λογοτεχνικής ομάδας του σχολείου για πολλά χρόνια. Είναι αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ και του Τμήματος μετεκπαίδευσης στη Γενική Αγωγή του Διδασκαλείου του Α.Π.Θ. Σπούδασε πιάνο, φωνητική και απέκτησε την επάρκεια για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας. Στην ιδιωτική εκπαίδευση εργάστηκε ως νηπιαγωγός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε σχολεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια, καθώς και σε κέντρα προσχολικής αγωγής, διδάσκοντας πιάνο, θεατρική αγωγή και αγγλικά. Ως παιδαγωγός εκπαιδεύτηκε και δίδαξε τη μέθοδο Montessori για την οποία απέκτησε και τιμητικό δίπλωμα το 2009. Στη δημόσια εκπαίδευση εργάστηκε σε νηπιαγωγεία της περιφέρειας, αλλά και σαν διοικητικό προσωπικό στα γραφεία των ΔΙΙΕΚ Θεσσαλονίκης, όπου εκπαιδεύτηκε στον τομέα του δημόσιου management για τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Το 2005 ανέλαβε το συντονισμό και την εποπτεία των Γραφείων Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας των αποφοίτων των ΔΙΙΕΚ του νομού Θεσσαλονίκης. Από το 2007 ως το 2010 εργάσθηκε ως αποσπασμένη νηπιαγωγός, υπεύθυνη για την πρακτική άσκηση των φοιτητών στο Τ.Ε.Π.Α.Ε του Α.Π.Θ, όπου και παρουσίασε για πρώτη φορά τη δική της μέθοδο στην οργάνωση και διεξαγωγή θεατρικών παραστάσεων στο σχολείο. Σήμερα εργάζεται στο 10ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Νεάπολης και παράλληλα παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Φυσική Δραστηριότητα και ποιότητα ζωής» στο Τ.Ε.Φ.Α.Α του Α.Π.Θ. Είναι ενεργό μέλλος της ΟΜΕΡ (Παγκόσμια Οργάνωση) και πολλών πολιτιστικών οργανώσεων της πόλης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα κινούνται στο χώρο της προσχολικής αγωγής στους τομείς της Αισθητικής και Φυσικής Αγωγής στο νηπιαγωγείο. Από το 2007 ασχολείται με τη συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων για την προσχολική και την πρωτοσχολική ηλικία.

 

Έργα της στις Εκδόσεις Διάπλους:

Το μαγικό καπέλο της γιαγιάς μουΤο μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκης,

Πού να απλώσω τόση αγάπη;, Έχω ένα μήνυμα για όλα τα παιδιά της γης,

Μαγικές διαδρομές στην τέχνη: Οδυσσέας Ελύτης, Γεώργιος Ιακωβίδης, Γιάννης Ρίτσος,

 Γιώργος Δροσίνης, Γιώργος Σεφέρης, Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, Κωστής Παλαμάς,  Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας, Σπύρος Βασιλείου

 

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα

Εγώ για σένα…, Διάπλους

Παιδική ηλικία και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, Ηρόδοτος

Πετάει… ο γάιδαρος;,

Με τους μήνες συντροφιά ζωντανεύω τα παλιά: Χειμώνας,

Το δικό μας θέατρο

 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης- Γραφείο Εκδηλώσεων

Αρμόδιος: Κωνσταντίνος Βόγδανος,

Εθνικής Αμύνης 27, 546 21 Θεσσαλονίκη

Τηλ.  2310 374808,  email: [email protected]

website: http://www.thessaloniki.gr

Προηγούμενο άρθροΑπό τη Ροτόντα μέχρι την Πανσκέπαστη Παναγιά
Επόμενο άρθροΓιατί ο λαός στηρίζει Τσίπρα αντί να νοσταλγεί τους άλλους…
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.