Εκδήλωση προς τιμήν του Χρύσανθου Ζαμπούλη

0
1535
2. Η ΓΓ του ΔΣ του Τελλογλείου κα. Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ κ. Χρύσανθος Ζαμπούλης και η κα. Λιλίκα Ζέρβα, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος και αδερφή της Αλίκης Τέλλογλου.

1.	O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ κ. Χρύσανθος Ζαμπούλης 

2.	Η ΓΓ του ΔΣ του Τελλογλείου κα. Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ κ. Χρύσανθος Ζαμπούλης και η κα. Λιλίκα Ζέρβα, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος και αδερφή της Αλίκης Τέλλογλου.

3.	Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΑΠΘ και μέλος του ΔΣ του Τελλογλείου, κ. Βασίλης Ταρλατζής και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Τσουκαλάς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ τίμησε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 τον επιστήμονα, τον γιατρό, αλλά κυρίως τον άνθρωπο Χρύσανθο Ζαμπούλη, ο οποίος διετέλεσε επί 11 χρόνια αντιπρόεδρος και μέλος της διοίκησης του Ιδρύματος.

Συγκινητική ήταν ανταπόκριση των φίλων του ομότιμου καθηγητή Ιατρικής ΑΠΘ Χρύσανθου Ζαμπούλη σε αυτό το κάλεσμα του Τελλογλείου, καθώς εκπρόσωποι της ιατρικής, επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, «πλημμύρισαν» το αμφιθέατρο του Ιδρύματος.

Σε αυτήν, τη βαθιά ανθρώπινη, βραδιά, η Γενική Γραμματέας του ΔΣ του Τελλογλείου κα. Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, υπογράμμισε την πολύχρονη στήριξη που προσφέρει ο Χρύσανθος Ζαμπούλης στο Ίδρυμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, εξήγησε ότι με τον κ. Ζαμπούλη τους συνδέει φιλία τριάντα χρόνων και τον χαρακτήρισε ολιστικό ως γιατρό, ως άνθρωπο και ως διανοούμενο.

Στη συνολικότερη προσφορά του Χρύσανθου Ζαμπούλη στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, ενώ ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ιωάννης Τσουκαλάς στάθηκε στην εντιμότητα, την ευγένεια και την ανιδιοτέλεια του τιμώμενου.

Για «κορυφαίο γιατρό, σπουδαίο ερευνητή και ενεργό πολίτη», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΑΠΘ και μέλος του ΔΣ του Τελλογλείου, Βασίλης Ταρλατζής, ενώ στην προσωπική φιλία του με τον κ. Ζαμπούλη, επικεντρώθηκε και ο Αθανάσιος Φάσσας, Αιματολόγος, Διευθυντής του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων και Γονιδιακής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Την ευχή της να παραμείνει ο Χρύσανθος Ζαμπούλης στο πλάι του Ιδρύματος -παρόλη την τυπική αποχώρησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο- εξέφρασε η κα. Λιλίκα Ζέρβα, μέλος του ΔΣ του Τελλογλείου και αδερφή της Αλίκης Τέλλογλου.

Ο «πρωταγωνιστής» της βραδιάς δήλωσε συγκινημένος για την τιμή που του έγινε και αναφέρθηκε στη συμβολή του Τελλογλείου στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης, Δημήτρης Κρεμαστινός, οι πρώην πρυτάνεις του ΑΠΘ Δημήτρης Φατούρος, Μιχάλης Παπαδόπουλος, καθηγητές πανεπιστημίου κ.α.

Προηγούμενο άρθρο“3ο Greenparty”:η μεγάλη γιορτή περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροTHE MODE live στο Almyra Festival
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.