Εκλογές 2012: το αποτέλεσμα

0
910

Γράφει η Ζαχαρία Χριστίνα / Πολιτικός Επιστήμονας/ [email protected]

Ήρθε επιτέλους η ώρα των πολιτικών αποτελεσμάτων. Τα κανάλια έχουν γεμίσει με πολιτικούς εκπροσώπους, οι ειδικοί προσπαθούν να αναλύσουν και να εξηγήσουν τα ποσοστά της εκλογικής αναμέτρησης ενώ όλοι μένουμε εμβρόντητοι με την πορεία των αποτελεσμάτων.

Η σημερινή βραδιά αποτελεί σημείο σταθμό στην ιστορία της Ελλάδας. Η σημερινή βραδιά σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολίτευσης. Το μήνυμα που στέλνεται, όχι μόνο στην πολιτική ηγεσία της χώρας μας αλλά και στους εταίρους μας είναι πολύ ηχηρό: τέλος στους εκφοβισμούς και τα ψέματα, τέλος στα διλήμματα επιλογής.

Ακούω να μιλάνε για ακυβερνησία την επόμενη μέρα. Πολιτικές αποφάσεις θα είναι δύσκολο να ληφθούν και ποικίλα ζητήματα πολιτικής θα προκύψουν. Είναι ανεπίτρεπτος, όμως, ο εκβιασμός των πολιτικών κομμάτων. Τα κόμματα αποτελούν τους φορείς της πολιτικής βούλησης των πολιτών. Πρέπει να σέβονται και να κυβερνούν σύμφωνα με την λαϊκή γνώμη και όχι σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις. Οφείλουν να είναι εκφραστές των ψηφοφόρων τους και όχι εκφραστές των δικών τους προτιμήσεων. Πρέπει να μπορούν να ακούν και να αφουγκράζονται τη φωνή των πολιτών και όχι να κλείνουν τα αυτιά τους στις αντιδράσεις και στην πολυφωνία.

Η Ελλάδα έχει μία σπουδαία ιστορία. Το παρελθόν της χώρας απαριθμεί την ελληνική επανάσταση, τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Εμφύλιο Πόλεμο και την χούντα, περίοδοι όπου ο έλληνας κατάφερε να βγει νικητής. Μέσα από το παρελθόν μας ο ελληνικός λαός κατέφερε να δείξει το σθένος  και τη δύναμή του. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η χώρα μας αποτελεί το σημείο σταθμό των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων: εάν οι μεταρρυθμίσεις καταφέρουν να περάσουν στη χώρα μας, εάν οι αλλαγές γίνουν δεκτές από εμάς, τότε οι εταίροι μας θα έχουν κερδίσει το στοίχημα με τον πιο δύσκολο λαό της Ευρώπης και θα ανάψει το πράσινο φως της περαιτέρω οικονομικής υποδούλωσης, τόσο της δικής μας όσο και των υπολοίπων ευρωπαϊκών λαών.

Μέσα από τις βουλευτικές εκλογές καταφέραμε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα στους εταίρους μας. Κάναμε τη δική μας επιλογή αψηφώντας τις απειλές τους και επιλέγοντας οι ίδιοι το μέλλον μας. Μαζί με τις γαλλικές εκλογές και τις ιταλικές δημοτικές εκλογές, οι λαοί έστειλαν το μήνυμα της αντίδρασης και της αντίστασης. Η δημοκρατία αποκτά ξανά σάρκα και οστά.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.