Εξαθλίωση στο… πατριαρχείο της διαφθοράς

1
676

Όπως όλοι οι άνθρωποι έτσι κι εγώ όπου βρεθώ κι όπου σταθώ ακούω και συζητώ με συνέλληνες -για τί άλλο;- για την οικονομική κρίση και την επίπτωση αυτής στις τσέπες μας. Αλλά η πλειοψηφία όλων συζητά για ένα πιο σοβαρό ζήτημα που πρέπει όλους να μας προβληματίσει. Εφοριακοί, τελωνειακοί, αστυνομικοί, υπάλληλοι πολεοδομιών κλπ που ήταν επιρρεπείς σε χρηματισμούς και οι οποίοι -ιδίως τελωνειακοί και εφοριακοί- έχουν μείωση μισθών 50%. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει… Θα είναι κάθε μέρα με το χέρι απλωμένο σε κάθε ένα από εμάς για φακελάκι. Εκεί μας κατάντησαν οι κυβερνώντες -εκτός των χαρατσιών να σκεφτόμαστε και τις επιπτώσεις αυτές από τις μειώσεις των μισθών. Και για να προλάβω κάποιους από εσάς λέω ότι και όλοι εμείς οι πολίτες που είμαστε αδιάφθοροι είναι με μειώσεις μισθών και σαφώς καταρρακωμένο ηθικό με προβλήματα οικονομικά [χαράτσια, δάνεια, φροντιστήρια κλπ], άρα υποψήφιοι για διαφθορά μαζί με τους παραπάνω. Συμπέρασμα; Εκτός από εξαθλίωση των πολιτών το Κράτος να καταφέρει να γίνει πατριαρχείο της διαφθοράς.

Προηγούμενο άρθροΘέατρο παραλόγου με κουρελιασμένα σκηνικά η χώρα
Επόμενο άρθροΕδώ παπάς, εκεί παπάς…
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.