«Εξωηλιακοί Πλανήτες:Ο πονοκέφαλος των θεωρητικών και ο εφιάλτης του Drake» στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

0
509

Σήμερα, μετά από 2000 χρόνια επιστημονικής έρευνας και φιλοσοφικής σκέψης, αρχαία ερωτήματα πάνω στην φύση και στην δημιουργία των πλανητών, επαναδιατυπώνονται αναπάντητα για ακόμα μία φορά. Οι εξωηλιακοί πλανήτες είναι ίσως το μοναδικό «εργαλείο» για την λύση αυτών των προβλημάτων, αν και έως σήμερα δημιουργούν πολλά περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις.
Οι γιγάντιοι θερμοί Δίες, τα ποτάμια λάβας σε στέρεους πλανήτες, οι παγωμένοι κόσμοι αλλά και οι δίδυμες Γαίες αρχίζουν σταδιακά να ολοκληρώνουν το παζλ αλλά και κάθε μια ανακάλυψη δημιουργεί ένα ακόμα ερώτημα.
Ταυτόχρονα, η μελέτη των εξωπλανητών μετά την αρχή της διαστημικής εποχής (CoRoT & Kepler), μας δίνει σημαντικές πληροφορίες και στατιστικά εργαλεία για την απάντηση ίσως των πιο σημαντικών ερωτημάτων στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Μπορούμε να επικοινωνήσουμε με άλλους πολιτισμούς;  Αν όχι, θα μπορέσουμε ποτέ ή απλά είμαστε μόνοι;

Εισηγητής: Δρ. Δημήτρης Μισλής
Ινστιτούτο Αστρονομίας, Πανεπιστήμιο Cambridge, Αγγλία

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, 8.00 μ.μ. στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113, Ντεπώ

Είσοδος ελεύθερη

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Αλεξανδρείας 113, περιοχή Μαρτίου, τηλ: 2310 423133
www.ofa.gr

Προηγούμενο άρθρο«Να καταθέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης αγωγές για το μετρό»
Επόμενο άρθρο«Θα φτωχύνετε σε ευρώ ή δραχμές;» λένε οι Γερμανοί
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.