Επίσκεψη του Φ. Κουβέλη στον Πρόεδρο του ΑΤΕΙΘ κ. Βαρσαμίδη

0
462

O Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε με το νέο Πρόεδρο του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη, σχετικά με το προτεινόμενο από το Υπουργείο Παιδείας σχέδιο «Αθηνά». Στη συνάντηση συμμετείχε και η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και αρμόδια για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Μάρκου.
H κ. Μάρκου, που από την αρχή είχε σταθεί στο πλευρό του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στην προχειρότητα και την έλλειψη τεκμηρίωσης που φαίνεται να διακρίνει το σχέδιο «Αθηνά», στα ισχυρά επιχειρήματα της Διοίκησης του Αλεξανδρείου Τ.Ε.Ι. εναντίον της συγχώνευσης και δήλωσε την αντίθεσή της στην επιχειρούμενη αυτή υποβάθμιση της ανώτατης παιδείας στη Βόρεια Ελλάδα. Σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το θέμα του Α.Τ.Ε.Ι.-Θ. κατέθεσε και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Ασημίνα Ξυροτύρη η οποία τονίζει την αντίθεσή της στις προβλέψεις του σχεδίου για το Α.Τ.Ε.Ι.Θ. που οδηγείται στην πλήρη απαξίωση και διάλυση χωρίς να φαίνεται κάποιο όφελος ούτε σε ακαδημαϊκό ούτε σε δημοσιονομικό επίπεδο.
Ο νέος Πρόεδρος εξέθεσε το θέμα της επιχειρούμενης κατάργησης του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Περίπου 12.000 φοιτητές, στην πλειοψηφία τους Θεσσαλονικείς, ξεριζώνονται, ενώ οι περισσότεροι θα εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, λόγω της οικονομικής κρίσης. Υποδομές και εγκαταστάσεις εκατομμυρίων ευρώ θα εγκαταλειφθούν χωρίς να έχουν τηρηθεί ακαδημαϊκά ή αναπτυξιακά κριτήρια, είπε ο κ. Βαρσαμίδης.
Για τους λόγους αυτούς, ζητήθηκε η παρέμβαση του Προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Κουβέλη, ώστε μέσω της θέσπισης ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου ακαδημαϊκών κριτηρίων, να διασφαλίζεται η αυτοτέλεια του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. και η αυτοδύναμη συνέχιση της ακαδημαϊκής πορείας του, ως ένα δυναμικό και καταξιωμένο Τ.Ε.Ι..
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. επισήμανε πως η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα στηρίξει το σχέδιο «Αθηνά» και θα φτάσει το θέμα μέχρι τέλους.

Προηγούμενο άρθροΘεατρική παράσταση αποφοίτησης του Προγράμματος Απεξάρτησης «Θησέα»
Επόμενο άρθρο«Το άσπρο κλουβί στο σχήμα της καρδιάς»: απελευθέρωση δωρεάν ebook!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.