Επιπτώσεις εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ…

0
958

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Αγαπητό μου Blog, φέρνω στην προσοχή σου ένα σενάριο (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ δηλώνει ΕΜΦΑΝΤΙΚΑ ο ομιλητής των FINANCIAL TIMES) για το τι μπορεί να συμβεί εάν αποχωρήσει μια χώρα από το ευρώ (στο συγκεκριμένο ΣΕΝΑΡΙΟ ΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ η αποχώρηση αφορά την Ελλάδα).
Το συγκεκριμένο σενάριο το δημοσίευσαν οι Financial TIMES το τρίτο δεκαήμερο του περασμένου Μαΐου 2012 (δηλαδή μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου) από τις οποίες και προέκυψε η νέα 3-Κομματική Συγκυβέρνηση που πήρε προχτές 153 ΝΑΙ για το νέο μνημόνιο και απόψε ψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2013 και μετά από μερικές ώρες θα μετρήσουμε τα…ΝΑΙ…
Ο χάρτης ροής που δημοσιεύει η γνωστή ανά την υφήλιο σημαντική αυτή οικονομική και πολιτική εφημερίδα είναι δυναμικός και εξελίσσεται εφόσον εμείς με το ποντίκι (το βέλος) πιέζουμε τα συγκεκριμένα κουμπιά από το 1 έως το 4…
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούνε τον χάρτη ροής οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες του blog και να ακούσουνε τα σχόλια του ομιλητή στην αγγλική γλώσσα.
Το link είναι το παρακάτω:
http://www.ft.com/cms/s/2/0a35504a-0615-11e1-a079-00144feabdc0.html#axzz2BwOTWc00
Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι
Consequences of a Greek exit from the euro (επιπτώσεις εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ…)
Κλείνοντας, βέβαια, οφείλω να διευκρινίσω ότι τον όρο Grexit (που σημαίνει «Greek Exit» από το ευρώ και την Ευρωζώνη πρώτος έφερε στη δημοσιότητα ο χρηματιστηριακός Οίκος «Citi-group»…
Στις αρχές του 2012 πολλοί συζήτησαν την πιθανότητα φέτος με τις αρχικές προβλέψεις στο 90%, στη συνέχεια αυτή η πιθανότητα μειώθηκε στο 60% και μετακινήθηκε για το 2013.
Τώρα πλέον καθώς έχουν λήξει τόσο οι Γαλλικές όσο και οι Αμερικανικές Προεδρικές εκλογές το σενάριο μεταφέρθηκε για το 2014 καθώς οι Γερμανικές εκλογές για την Καγκελάριο κ Μέρκελ και το Κόμμα της είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο του 2013….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.