Επιτέλους! Σκανδαλίδης, Κουτσούκος, Κασσής, Γκερέκου πάλι στο ΠΑΣΟΚ

1
936

Γράφει ο Θέμης Παρλαβάντζας / [email protected]

Κίνηση τεράστιας πολιτικής σημασίας από το ΠΑΣΟΚ και δείγμα της σαφώς μεγάλης πολιτικής ευφυΐας του Ευάγγελου Βενιζέλου αποτελεί η επιστροφή των τεσσάρων μεγάλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Αμφιβάλει κανείς πως σηματοδοτεί την αναγέννηση του χώρου της κεντροαριστεράς και μαζί και την αναγέννηση της χώρας; 

Αναγνώστη μου, και μόνο που διαβάζεις μια τέτοια είδηση δεν σε λούζει κρύος ιδρώτας για τους ανθρώπους που μας κυβέρνησαν και ζητούν να μας κυβερνήσουν και αύριο; Από τόσο μεγάλο πολιτικό δαλτωνισμό μπορεί να πάσχει ο προβεβλημένος επί εικοσαετία ως το τρομερό παιδί της πολιτικής Ευάγγελος Βενιζέλος, που δεν διακρίνει πως μια τόσο ακραία κίνηση πολιτικού αμοραλισμού εκθέτει και τον ίδιο και το κόμμα του; Ούτε καν το χρόνο δεν άφησαν να κυλήσει, ώστε να λειανθούν οι εντυπώσεις από μια τέτοια θλιβερή επανένταξη.

Αλήθεια, τι προσδοκούν στο ΠΑΣΟΚ; Πιστεύουν πως οι επανενταχθέντες είναι τόσο μεγάλα πολιτικά μεγέθη, που θα δώσουν νέα πνοή στο ΠΑΣΟΚ και στην κεντροαριστερά;  Ακόμη κι αυτός ο Σκανδαλίδης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενός από τα δύο κόμματα δηλαδή που μας έριξαν στον καιάδα, πιστεύει κανείς πως έχει κάποια δυναμική στην κοινωνία; Αναγνώστη μου το γνωρίζεις καλά. Όχι απλώς δεν έχει δυναμική, αντίθετα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κατάντια μας. Τι άλλο μπορεί να προσφέρει έξω από μια κούφια, ρηχή επικοινωνιακή ρητορική; Ποιον Έλληνα πείθει για κάτι ο Σκανδαλίδης σήμερα; Ποιος Έλληνας είναι τόσο μωρόπιστος;

Μιλάμε για την κατάντια της ίδιας της πολιτικής; Μιλάμε για κάτι περισσότερο! Για ένα τόσο ακραίο αμοραλισμό που αποπολιτικοποιεί ακόμη περισσότερο τους Έλληνες και ρίχνει πολλούς από αυτούς στην αγκαλιά των άκρων, που προβάλλουν δυστυχώς ως οι πραγματικοί καταλύτες στην επίλυση των προβλημάτων.

Εσείς κύριοι των ‘’αστικών’’ κομμάτων είστε εκείνοι που σπρώχνουν τους Έλληνες στα άκρα. Εξευτελίσατε λέξεις και έννοιες όπως, δικαιοσύνη, δημόσιο συμφέρον, προσφορά, πολιτική, αξιοκρατία, σοσιαλισμός, δημοκρατία, αγώνας, δικαιώματα και στη θέση τους φέρατε λέξεις όπως φαυλοκρατία, κομματισμός, πολιτικό κόστος, ημέτεροι, ωχαδερφισμός, βόλεμα, αρπαχτή και λαμογιά.

Είστε τόσο αποκομμένοι από την κοινωνία, τόσο βυθισμένοι στο κομματικό σας έλος που δεν αντιλαμβάνεστε με τίποτα τον πόνο και την οργή που υποφώσκει. Δεν αντιλαμβάνεστε πως μπορεί από μέρα σε μέρα να ξεσπάσει μια τυφλή εξέγερση που θα παρασύρει και εσάς και το εθνικό μας συμφέρον και τον τόπο και θα καταπιεί δυστυχώς μια γενιά ολόκληρη μέχρι να ξανασταθεί στα πόδια της η Ελλάδα.

Για ποια ακριβώς κεντροαριστερά μιλούν εκεί στο ΠΑΣΟΚ; Δεν γνωρίζουν πως αυτό το ΠΑΣΟΚ και η κεντροαριστερά έχουν πάρει ήδη διαζύγιο;

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.