ΕΠΙΤΟΠΟΥ16

0
834

Screen Shot 2016-08-07 at 10.40.01 PM

Με την ευκαιρία της έκδοσης  του καταλόγου ΕΠΙΤΟΠΟΥ2013-15, ο οποίος περιγράφει  την δημιουργία και υλοποίηση της πρότασης επί τρία συναπτά έτη στην Άνδρο, οργανώνονται δύο συναντήσεις:

      – Τετάρτη 17 Αυγούστου, 21:00, σινέ Αυλή, Χώρα Άνδρος.

Παρουσίαση από την ιστορικό τέχνης Λήδα Καζαντζάκη με τίτλο:  Η Δημόσια Τέχνη στα Λειβάδια της Χώρας της Άνδρου, το εγχείρημα ΕΠΙΤΟΠΟΥ2013-15

Προβολή βίντεο ΕΠΙΤΟΠΟΥ13-14-15.

– Κυριακή 21 Αυγούστου, 20:00, αυλή του πρώην δημοτικού σχολείου, Λειβάδια, Άνδρος

Μία βραδιά συνάντησης με τους κατοίκους σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο. Προβολή βίντεο ΕΠΙΤΟΠΟΥ13-14-15.

epitopou1-15

Το ΕΠΙΤΟΠΟΥ εγγράφεται σαν εναλλακτική πρόταση στα καθιερωμένα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού. Διαμορφώνεται τοπικά και συλλογικά και έχει σαν στόχο να δώσει δείγματα αλληλεγγύης μεταξύ καλλιτεχνών και κατοίκων.  Η εικαστική αυτή πρόταση βασίζεται στο σχεδιασμό και την  δημιουργία εφήμερων  έργων  ενταγμένων στη φύση  απο υλικά του άμεσου περιβάλλοντος και οικονομία στην έκφραση και  τα μέσα. Ένας τρόπος να αναδειχθεί ο εφήμερος χαρακτήρας των αγαθών, το εύθραυστο της ύλης και της φύσης.

Η  ανοικτή συλλογική διαδικασία στη δημιουργία των έργων στο περιβάλλον  και ο  συνεχής  διάλογος με τους κατοίκους   μέσω συναντήσεων, προβολών, ξεναγήσεων αποτελούν  την δυναμική της πρότασης. Δυναμική η οποία επιβεβαιώθηκε με την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την χορηγία του outset. το 2015, τη χορηγία ΝΕΟΝ το 2014 και την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών το 2013.

Το ΕΠΙΤΟΠΟΥ  προσπαθεί να ανταποδώσει  έτσι  στους κατοίκους και συνεργάτες του στο  νησί την φιλοξενία που του παρέχουν  και ευελπιστεί να εντάξει τη τέχνη στη καθημερινότητά τους.

Προηγούμενο άρθροΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ “ΖΩΟΥΠΟΛΗ” ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ
Επόμενο άρθροΓΚΑΡΣΟΝ, ΕΝΑ ΒΕΝΖΟΪΚΟ ΝΑΤΡΙΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.