Επτά ελληνικά διαμάντια που ακόμη λάμπουν

0
210

Με μόλις επτά ελληνικά έργα θα συμμετέχει η χώρα μας στη μεγάλη δημοπρασία «Ευρωπαϊκοί πίνακες του 19ου αιώνα», που θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο Sotheby’s στις 20 Νοεμβρίου στο Λονδίνο. Το περίφημο Greek Sale, το οποίο να θυμίσουμε ότι την περσινή χρονιά είχε ενσωματωθεί στην ευρύτερη δημοπρασία ευρωπαϊκής ζωγραφικής, συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο και παίρνει ουσιαστικά τη μορφή της απλής συμμετοχής ελληνικών έργων.

Τα βλέμματα όλων των συλλεκτών αναμένεται να συγκεντρώσει το έργο του Θεόδωρου Ράλλη με τίτλο «Οι επτά ραβίνοι στην Ιερουσαλήμ» ένα από τα καλύτερα του καλλιτέχνη που έχουν δημοπρατηθεί ποτέ. Πρόκειται για έναν πίνακα που απεικονίζει ένα συμβούλιο των ραβίνων, μια μεγάλων διαστάσεων σκηνή της καθημερινής ζωής. Οι επτά συζητούν το περιεχόμενο ενός παπύρου με το Ταλμούδ, τον οποίο τους διαβάζει ένας γηραιότερος στην κορυφή του τραπεζιού. Πίσω του, ένα ψηλό παράθυρο επιτρέπει τη θέα σε μια πόλη της Ανατολής, πιθανότατα την Ιερουσαλήμ.

μέσω δημοκρατία

Προηγούμενο άρθρο«Γεμίζει» με Έλληνες η Αυστραλία
Επόμενο άρθροΠώς η ανάπτυξη σώζει ζωές
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.