ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΣΕ ΜΠΑΛΤΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

0
681

gioulekasΟ Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, για τα προβλήματα στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καθημερινά η Ελλάδα εκτίθεται στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών και δίνει την εικόνα μιας τριτοκοσμικής χώρας.

Βρισκόμαστε σχεδόν στο μέσον της θερινής περιόδου, εκατομμύρια επισκέπτες βρίσκονται και θα βρεθούν στη χώρα μας, αλλά, δυστυχώς, το Υπουργείο Πολιτισμού εξακολουθεί να επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία απέναντι στα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Στα περισσότερα Μουσεία της χώρας πολλές αίθουσες παραμένουν κλειστές και τα άδεια ράφια στα πωλητήρια των Μουσείων είναι καθημερινή εικόνα λόγω της προβληματικής πολιτικής που ακολουθεί το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Επίσης, πολλά αναψυκτήρια είναι κλειστά και, μάλιστα, σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, καθημερινά βλέπουμε εικόνες ντροπής με τουρίστες να ταλαιπωρούνται για να πάρουν ακόμα και ένα μπουκάλι νερό!

Παράλληλα, προβλήματα και ελλείψεις στο προσωπικό φύλαξης δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για την ασφάλεια και την φύλαξη πολλών Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Τέλος, το περίφημο ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο πολλές χώρες χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια και για το οποίο ο προηγούμενος Υπουργός Πολιτισμού κ. Ξυδάκης είχε δεσμευτεί ότι θα ξεκινούσε από τον Ιούνιο του 2015, μάλλον χάθηκε στον δρόμο…

Αναρωτιόμαστε ειλικρινά. Ακούει κανείς στο Υπουργείο Πολιτισμού;

Ντροπή!

Γιατί κωφεύει ο κ. Μπαλτάς, αδιαφορώντας για προβλήματα που εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς;».

Προηγούμενο άρθροΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ 20ΟΣ ΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Επόμενο άρθροΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.