ΕΣΠΗΤ: «Εργασιακό καθεστώς και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στα διαδικτυακά ΜΜΕ»

0
813

espit.logo.dejMε στόχο να αναδείξει όχι μόνο τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν, αλλά και να προβάλλει τα αιτήματα των Ενώσεων και των εργαζόμενων στα ενημερωτικά ψηφιακά Νέα Μέσα για την προάσπιση των εργασιακώνκαι ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, η Ένωση Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Εργασιακό καθεστώς και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στα διαδικτυακά ΜΜΕ»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος)και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους για τα διαδικτυακά ΜΜΕ και κυρίως στους εργαζόμενους συντάκτες, τεχνικούς κ.α. του χώρου.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι: Μ. Μειμάρης, καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού &Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Α. Πετρόπουλος, εργατολόγος, Δ. Περπατάρης, νομικός-εργατολόγος,  Γ. Κατερίνης, δημοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ,  ενώ οι δημοσιογράφοι Κ. Χρήστου και Γ. Λαμπρόπουλος θα αναλύσουν τα δεδομένα της δημοσιογραφικής εργασίας στο διαδίκτυο, όπως αυτή διαμορφώνεται υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θ. Μπερεδήμας.

Ζητούμενο της εκδήλωσης δεν είναι μόνο η απλή καταγραφή της εργοδοτικής ασυδοσίας και της παραβίασης κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος  στα διαδικτυακά ΜΜΕ, αλλά και να αποτελέσει αποφασιστικό βήμα οργάνωσης της δράσης των εργαζόμενων και συντονισμού των επόμενων ενεργειών για τη συλλογική διεκδίκηση και ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Προηγούμενο άρθροΙστορίες του Βεελζεβούλ στα Λουτρά «Παράδεισος» στις 31/1
Επόμενο άρθροΝέος κύκλος εκμάθησης ρωσικής γλώσσας στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.