Εσυ φταις, όχι αυτοί…

0
1189

ÂÏÕËÇ - ÐÑÏ ÇÌÅÑÇÓÉÁÓ ÄÉÁÔÁÎÇÓ ÓÕÆÇÔÇÓÇ, ÓÅ ÅÐÉÐÅÄÏ ÁÑ×ÇÃÙÍ, ÃÉÁ ÔÁ ÐÑÏÂËÇÌÁÔÁ ÔÙÍ ÁÃÑÏÔÙÍ (ICON PRESS / ËÉÁÊÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)Η νέα έκδοση του κοινωνικού αυτοματισμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση

Του Δημήτρη Συρμάτση / [email protected]

Στο πρώτο στάδιο εφαρμογής του δόγματος του σοκ, οι μνημονιακοί επικοινωνιολόγοι επέλεξαν να σπείρουν την διχόνοια στον ελληνικό λαό -με την μια επαγγελματική ομάδα να ασχολείται με τα στραβά της άλλης- και να τον φορτώσουν ευθύνες ότι “μαζί τα φάγαμε”.

Τώρα με εδραιωμένο το πρόγραμμα λιτότητας,  τον κόσμο να παρακολουθεί με απάθεια (ο πιο σικ χαρακτηρισμός) μετά τα συνεχή αριστερά και δεξιά κροσέ έρχεται η νέα τακτική.

“Έχεις ευθύνες -μην πω την μοναδική- για το αν δεν βγούμε από την λιτότητα,  δεν έρθει η ανάπτυξη και μείνουμε για άλλα δέκα χρόνια (μετά το 2020) υποταγμένοι στην Τρόικα”.

Το ξεκίνησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.  Αν δεν μειωθούν οι τιμές στην εστίαση,  θα επανέλθει ο ΦΠΑ στο 23%, είπε.  Παρέλειψε να πει για την ΔΕΗ που αυξάνεται συνεχώς,  τα καύσιμα που εκτοξεύθηκαν στον ουρανό και γενικώς ό,τι ανεβάζει το κόστος λειτουργίας μιας επιχείρησης.
Το συνέχισε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών.  Ο κόσμος που δεν επέστρεψε τα χρήματα του στις τράπεζες, φταίει για το ότι δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά.  Και αν δεν πάει τα 20 (!) δις που έχει σε σεντούκια και στρώματα δεν θα υπάρξει ρευστότητα.

Απαίσιο…

Έτσι είναι γι’ αυτούς.  Εσύ φταις για την κρίση,  εσύ που τόλμησες να κοιτάξεις προς τα πάνω,  εσύ φταις για οτιδήποτε πάει στραβά.  Εσύ, εσύ,  εσύ. Όχι αυτοί.  Εσύ!!!

Εσύ που πλήρωσες την κρίση και με το παραπάνω.  Έχασες εισόδημα,  την δουλειά σου, βλέπεις το παιδί σου άνεργο ή να το εκμεταλλεύεται ο καθένας για 200-400 ευρώ, εσύ που ζεις σε μια κοινωνική κόλαση.

Όχι αυτοί.  Που δεν έχουν χάσει τίποτα.  Ούτε μισθούς -πόσα παίρνουν στο ΤΑΙΠΕΔ είπαμε; – ούτε θέσεις ούτε τίποτα.  Εσύ φταις.

Αλλά φταις.  Γιατί τους ξανά ψήφισες… Ενώ ήξερες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.