ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ…

0
2253
Οι γυναίκες της Πίνδου / greek-war-equipment.blogspot.gr
Οι γυναίκες της Πίνδου / greek-war-equipment.blogspot.gr

Ερωτήθηκα από ομάδα φοιτητών που ανησυχούν για τα εθνικά μας θέματα, αν είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε τις απειλές που αντιμετωπίζουμε.
Η απάντησή μου εν περιλήψει είναι η παρακάτω: «Η αμυντική μας ισχύς δεν είναι απλά μια ορθολογιστική διαχείριση χρημάτων και οπλικών συστημάτων, αλλά είναι και η αφομοίωση της βούληση μας. Η ιστορική εμπειρία, μας θυμίζει, ότι η άμυνα της Ελλάδας στηρίζεται εν τέλει όχι μόνο στα μέσα αλλά κυρίως στη βούληση του λαού της να επικρατήσει και να είναι επιτυχής ο αγώνας ώστε να μην επιτρέψει στους κακόβουλους να επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία. Τα θεμελιώδη ερωτήματα της εποχής μας είναι αν η Ελλάδα έχει τη θέληση να επιβιώσει. Έχουμε εμπιστοσύνη στις αξίες μας, να τις υπερασπιστούμε με κάθε κόστος; Έχουμε υψηλό ηθικό για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας; Έχουμε την επιθυμία και το θάρρος να διατηρήσουμε τον πολιτισμό μας; Τέλος μπορούμε να έχουμε μια από τις ισχυρότερες οικονομίες και τα πιο σύγχρονα και θανατηφόρα όπλα, αλλά αν δεν έχουμε ισχυρές αξίες, τότε θα είμαστε αδύναμοι και δεν θα επιβιώσουμε.»

Dimitrios Tsailas
Προηγούμενο άρθροΟ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: “Η ΥΠΠΟ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ”
Επόμενο άρθροΝΤ. ΠΑΛΙΑΝ: “Η ΓΚΑΛΕΡΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ”
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.