Ευρω-αδιαφορία για τους νέους

0
411

Του Γιώργου Δελαστίκ

Δύο εφημερίδες. Γερμανικές και οι δύο. Η μία δεξιά, η άλλη σοσιαλδημοκρατική. Ενα θέμα – η ανεργία των νέων. Την Πέμπτη η σοσιαλδημοκρατική «Ντι Τσάιτ» ασχολείται με την ανεργία των νέων στην Ευρώπη. Οι τίτλοι της αποπνέουν απελπισία: «Είναι άνεργο σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των νέων στην ΕΕ. Αυτό δεν είναι απλώς πρόβλημα, είναι τρέλα» αναφέρουν. Την Παρασκευή, η δεξιά «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» προτιμάει να ασχοληθεί μόνο με την ανεργία των νέων στη Γερμανία. Οι τίτλοι της είναι διθυραμβικοί: «Η ανεργία των νέων φτάνει στο κατώτατο σημείο της. Τον Μάιο το χαμηλότερο ποσοστό από την επανένωση της Γερμανίας. Πλήρης η απασχόληση στη νότια Γερμανία»!

Δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες για το ίδιο θέμα, με σωστά αριθμητικά στοιχεία και στις δύο περιπτώσεις.

μέσω ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΣοκ και Δέος: Από τον Σουν Τσου στα παλικάρια της φακής
Επόμενο άρθροΛαθρομετανάστευση: άμεσες, συγκεκριμένες και πραγματικές λύσεις
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.