ΖΥΘΟΣ: Επίσημη παρουσίαση της SeptemWetHopPaleAle / ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ, EYBOIA

0
1160

zithosntore

Γνωστές παρουσίες και άλλες όχι και τόσο, ωστόσο περίεργες για το νέο εγχείρημα, τίμησαν με την παρουσία τους και κατέκλείσαν τα τραπέζια του ΖΥΘΟΣ-ΝΤΟΡΕ με θέα τον Λευκό Πύργο. Η μπύρα αφρίζει και οι συστάσεις περιττές. Η πρωτοβουλία του Ζύθου για ουσιαστική στήριξη των ελληνικών μικροζυθοποιίων συνεχίζεται. Αυτό το μήνα, ταξιδεύουμε Εύβοια ενώ την Τετάρτη το βράδυ παρουσιάστηκαν στο κοινό της πόλης οι μπύρες SEPTEM και η ολοκαίνουρια Septem Wet Hop Pale Ale.

ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΥΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ SEPTEM

Η πρώτη καλλιέργεια λυκίσκου στην Ελλάδα είναι γεγονός. Και οι πρώτοι που αναγνώρισαν τη σημασία του, είναι όσοι παραβρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 5 Νοεμβρίου στο ΖΥΘΟ ΝΤΟΡΕ στην επίσημη παρουσίαση της Septem Wet Hop Pale Ale. Πρόκειται για μια μπύρα της μικροζυθοποιίας Septem από την Εύβοια, 100% ελληνική. Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  στη Θεσσαλονίκη ο οινολόγος παραγωγός της SEPTEM Σοφοκλής Παναγιώτου, για πρώτη φορά στην Εύβοια καλλιεργείται λυκίσκος έτσι ώστε να έχουμε μια πλήρη ελληνική παραγωγή φρέσκιας μπύρας.

Πιστοί στην υπόσχεση που έχουν δώσει στο ελληνικό κοινό , οι άνθρωποι του ΖΥΘΟΥ συνεχίζουν να ταξιδεύουν σ’ όλη τη χώρα για ν’ ανακαλύπτουν γεύσεις της ελληνικής μικροζυθοποιίας και να τις παρουσιάζουν συνδυασμένες με νόστιμα τοπικά πιάτα στο κοινό της Θεσσαλονίκης

Πολιτικοί, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, fan της μπύρας αλλά και θαμώνες του ΖΥΘΟΥ, δοκίμασαν όχι μία, ούτε δύο αλλά 7 διαφορετικές υπέροχες μπύρες από την Εύβοια, με φρούτα , χυμούς, μέλι και αρώματα της ελληνικής υπαίθρου.

Οι παραγωγοί…εξομολογούνται

Η Μικροζυθοποιία Septem είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε το 2009 -στην περίοδο της κρίσης- από τον Χημικό-Οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον οικονομολόγο Γιώργο Παναγιώτου με στόχο «τη διάθεση φρέσκιας , μη παστεριωμένης μπύρας. «Οι οινολόγοι αφιερώνουν τη ζωή τους στην αναζήτηση της τέλειας δομής κι ισορρπίας των κρασιών τους προκειμένου ν’ αναδείξουν τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας , του μικροκλίματος και της εσοδείας. Την ίδια…οικολογική φιλοσοφία εφαρμόζουμε στην παραγωγή των προϊόντων της Μικροζυθοποιίας Septem. Πιστεύουμε ότι ο λυκίσκος είανι το «σταφύλι» της μπύρας και επιλέγουμε αποκλειστικά ολόκληρα άνθη μοναδικών ποικιλιών απ όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι η μπύρα πρέπει να καταναλώνεται φρέσκια, προκειμένου ν’ απολαμβάνει ο καταναλωτής , τα αρώματα και τη γεύση του λυκίσκου. Παλαιώστε το κόκκινο κρασί ή το τυρί, όχι όμως τη μπύρα.Αρνούμαστε να δεχθούμε ότι η μπύρα είναι απλά ένα δροσιστικό καλοκαιρινό ποστό που πρέπει να καταναλώνεται κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου  όπως ένα αναψυκτικό. Πιστεύουμε ότι η μπύρα έιναι ένα προϊόν που προσφέρει γαστρονομική απόλαυση. Ήδη διανύουμε τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας μας και πρόσφατα υλοποιήσαμε ένα επενδυτικό σχέδιο που προέβλεπε τον διπλασιασμό των εγκαταστάσεών μας» λέει ο κ. Παναγιώτου

Οι βραβευμένες μπύρες SEPTEM

Επιβράβευση της ποιότητας που χαρακτηρίζει τα προϊόντα της Μικροζυθοποιίας Septem είναι το γεγονός ότι στα πέντε χρόνια λειτουργίας της έχει αποσπάσει πέντε χρυσά μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ συνολικά οι βραβεύσεις της ξεπερνούν τις είκοσι. Τα τρία τελευταία χρόνια ψηφίζεται ως η καλύτερη ελληνική ζυθοποιία στην διεθνώς αναγνωρισμένη και δημοφιλή ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης μπύρας Ratebeer.com.

Συνέργειες και εξαγωγικός χαρακτήρας

«Ο εξαγωγικός προσανατολισμός υπήρξε εξ αρχής βασικός στόχος της εταιρείας μας. Στην παρούσα φάση εξάγουμε προϊόντα μας στην Αμερική, Βραζιλία, Καναδά ,Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ισπαία, Κίνα. Στους άμεσους στόχους μας είναι η ενίσχυση των εξαγωγών σε νέες χώρες και η αύξηση του ποσοστού πωλήσεών μας στο εξωτερικό την επόμενη τριετία» δηλώνει ο Σοφοκλής Παναγιώτου. Η χώρα μας με τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις στο οδικό δίκτυο και αυτό συνεπάγεται ένα μεγάλο μεταφορικό κόστος, γεγονός που δημιουργεί δυσχέρειες στη διανομή και στην διακίνηση των προϊόντων μιας μικροζυθοποιίας. «Θα ήταν καλό μελλοντικά να αναζητηθούν συέργειες μεταξύ ορισμένων μικροζυθοποιείων ή άλλων επιχειρήσεων σε επίπεδο δικτύων διανομής και πωλήσεων με σκοπό τη μείωση του κόστους διανομής και την πανελλαδική διάθεση των προϊόντων» εκτιμά ο κ Παναγιώτου.

 Όπου κι αν ταξιδεύουμε γευόμαστε Ελλάδα

Σχεδόν ένα χρόνο πριν ξεκινήσαμε από την Κέρκυρα, ρίξαμε άγκυρα στις Κυκλάδες, «πιάσαμε» Χίο, κατευθυνθήκαμε Βόρεια κι αράξαμε Σέρρες για να κατηφορίσουμε στην  Εύβοια. Ο  ΖΥΘΟΣ στηρίζει τις ελληνικές μικροζυθοποιίες παρουσιάζοντας κάθε μήνα  μία ελληνική μικροζυθοποιία με τις μπύρες παραγωγής της σε ειδική τιμή, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να συνοδεύονται και από συγκεκριμένο μενού. Είναι ένα ταξίδι ανακαλύψεων κι ο ΖΥΘΟΣ παρουσιάζει κάθε «εύρημα», δίνοντας ιδιαίτερη αξία στην ελληνική παραγωγή.

 

ΖΥΘΟΣ                                                ΝΤΟΡΕ        

Λαδάδικα                                             Λευκός Πύργος

2310 540 284, 6943 211211                 2310 279010, 6943 904038  www.zithos..gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.