«Ζύθος»: Οι ελληνικές μικροζυθοποιίες στο βάθρο

0
1616

STAND CORFU BEER ASIDEΤι κοινό έχει με το γάλα η μπύρα των ελληνικών μικροζυθοποιείων που παρουσιάζονται στο ΖΥΘΟ της Θεσσαλονίκης;

Είναι φρέσκια και όχι παστεριωμένη. Μπύρα ελληνική, gourme με το μοναδικό άρωμα και τη γεύση του Αιγαίου, των ελληνικών φρούτων και προσεχώς του ελληνικού λυκίσκου.

Το βράδυ της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. θα έχετε την ευκαιρία να τις δοκιμάσετε, σε μια βραδιά γευσιγνωσίας ανοιχτή για το κοινό και δοκιμής από τις 4 μπύρες της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας.

ZITHOS 2-2014 MENU FINALΚουμ κουάτ από την Κέρκυρα, κρασί Σαντορίνης και μαστίχα Χίου; Last year… Γιατί τώρα, οι περιοχές αυτές γίνονται γνωστές επειδή  παράγουν κάτι νέο, που τις καθιστά μοναδικές: τη δική τους …μπύρα! Μπύρες εκλεκτές με μοναδικά χαρακτηριστικά και μάλιστα βραβευμένες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στις διεθνείς αγορές.

Βάλτε λοιπόν στο λεξιλόγιό σας τις μπύρες Corfu Κέρκυρας, Volkan και Donkey Σαντορίνης και Φρέσκια Μπύρα Χίου. Αλλά και Septem Εύβοιας, Brinx Ρεθύμνου και πολλές άλλες.

Και για να τις δοκιμάσετε, δε χρειάζεται να κάνετε το γύρο της Ελλάδας! Μια επίσκεψη στο ΖΥΘΟ αρκεί! Γιατί τώρα, ο ΖΥΘΟΣ στηρίζει τις ελληνικές μικροζυθοποιίες παρουσιάζοντας κάθε μήνα μέχρι τον Ιούνιο μία ελληνική μικροζυθοποιία με τις μπύρες παραγωγής της σε ειδική τιμή, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να συνοδεύονται και από συγκεκριμένο συνοδευτικό μενού. Άλλωστε, ο ΖΥΘΟΣ πρωτοπορεί εδώ και καιρό, παρουσιάζοντας μενού που βασίζονται σε αμιγώς ελληνικά προϊόντα και ποτά, δίνοντας ιδιαίτερη αξία στην ελληνική παραγωγή.

Έτσι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες μπαίνουν στο βάθρο που τους αξίζει και αποκτούν το δικό τους σημείο αναφοράς: το ΖΥΘΟ.

Οι φρέσκιες ελληνικές qourme μπύρες είναι να «τις πιείς στο ποτήρι», μαζί με όλα τα πλούσια αρώματα του τόπου μας : Την αλμύρα του Αιγαίου, τη λάβα της Σαντορίνης , τα φρούτα του Ιονίου, τα βότανα της Εύβοιας… Μοναδικές και βραβευμένες σάς αποκαλύπτουν τα μυστικά τους. Οι ελληνικές μικροζυθοποιίες αποτελούν σήμερα μια πραγματικότητα που εκπλήσσει ευχάριστα. Μπύρες με ξεχωριστές γεύσεις, με παραγωγικές διαδικασίες που προσδίδουν ιδιαίτερη αξία στο προϊόν, με προσοχή στις πρώτες ύλες και χρήση βιολογικών πρακτικών, οι ελληνικές μικροζυθοποιίες δημιουργούν το δικό τους χώρο στην ελληνική και διεθνή αγορά αναδίνοντας τοπικά αρώματα και αποσπώντας διεθνείς βραβεύσεις.

Κάθε μήνα μια ελληνική μικροζυθοποιία θα έχει την τιμητική της στο ΖΥΘΟ. Η αρχή γίνεται το Φεβρουάριο με την παρουσίαση της Κερκυραϊκής μικροζυθοποιίας, με τέσσερις μπύρες «ζωντανές», φρέσκιες, αφιλτράριστες και  απαστερίωτες.  Εντυπωσιακές μπύρες, που από το 2009 διαγράφουν  τη δική τους πορεία στο χώρο, δίνοντας δείγματα γραφής – ή καλύτερα γεύσης – που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα ενός ζύθου με διάρκεια κατανάλωσης τις  45 μέρες, την παραδοσιακή συνταγή και την πλούσια γεύση της σωστής ζύμωσης σε ένα προϊόν με ιστορία χιλιετιών. Από τον Όμηρο στο…κρίκερ μας σε μια πορεία αιώνων αλλά και… χιλιομέτρων αφού οι υπέροχες αυτές μπύρες ταξιδεύουν ήδη από το Ιόνιο…παντού!

Μαζί και ο παραγωγός κερκυραϊκών παραδοσιακών κρεάτων-αλλαντικών Χρήστος Λαβράνος της εταιρείας COMECO, θα παρουσιάσει τις γεύσεις αλλαντικών  δικής του παραγωγής που συνοδεύουν τέλεια την Corfu Beer.

Τον Μάρτιο είναι η σειρά της φιλτραρισμένης με λάβα μικροζυθοποιίας Volkan από τη Σαντορίνη, της  μπύρας  που αξιοποιεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος της Θήρας και βραβεύτηκε για την καινοτομία στην παραγωγή της. Τον Απρίλιο παρουσιάζεται η  δυσεύρετη  Φρέσκια  Μπύρα Χίου, τον Μάιο η μοναδική Septem από την Εύβοια με μπύρες που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε ποικιλίες λυκίσκου απ όλο τον κόσμο ενώ φέτος για πρώτη φορά επιχειρείται η καλλιέργεια του και στην Ελλάδα. Και τον Ιούνιο «έρχεται» η εξαίρετη  Donkey από τη Σαντορίνη που επιχειρεί το μεγάλο άνοιγμα από το Αιγαίο σε όλο τον κόσμο!

Όμως, η μπύρα στην Ευρώπη αποτελεί «παραδοσιακά» και ποτό των φοιτητών… Έτσι, ο ΖΥΘΟΣ για τους επόμενους μήνες δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να δοκιμάσουν τις μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, σε ειδικές φοιτητικές τιμές. Έτσι, μπορούν οι ελληνικές μπύρες να δώσουν τη μετάγευση…  στις σπουδές τους , διανθίζοντας τη γκάμα των γαστρονομικών τους αναζητήσεων, χωρίς όμως και να τους επιβαρύνουν οικονομικά.

Ο ΖΥΘΟΣ έχει τη δική του ιστορία….

Ο ΖΥΘΟΣ ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία του πριν από 24 χρόνια, ως «Μεσογειακό Ζυθεστιατόριο», στο ύφος των αντίστοιχων παραδοσιακών ζυθεστιατορίων των δεκαετιών ’50 και ’60 στη Θεσσαλονίκη. Στην πορεία των χρόνων έκανε γνωστές στο κοινό μπύρες και γεύσεις από διάφορα μέρη της γης, ενίοτε κατ’αποκλειστικότητα και πάντα με άξονα την ποιότητα. Σπιτική κουζίνα απ’όλα τα μέρη της χώρας, της Μεσογείου και των χαμένων πατρίδων συμπλήρωνε την εμπειρία που έγινε γνωστή ως ΖΥΘΟΣ.

Πριν πέντε  χρόνια και προτού η κρίση καταστήσει την επιλογή των ελληνικών προϊόντων ανάγκη, ο ΖΥΘΟΣ ξεκίνησε μια φιλόδοξη προσπάθεια, με στόχο την αντικατάσταση βασικών εισαγόμενων  υλικών που χρησιμοποιούσε μέχρι τότε, με Ελληνικά Προϊόντα μοναδικής ποιότητας. Η προσπάθεια αυτή κατέληξε στη δημιουργία  ενός καταλόγου 100% ελληνικού, με 30 εμφιαλωμένες και 8 βαρελίσιες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ μπύρες από κάθε μέρος της Ελλάδας και εδέσματα με τα άξια προϊόντα της Ελληνικής γης. Πρόκειται για έναν κατάλογο γεμάτο ΕΛΛΑΔΑ, μέσα από τον οποίο ο ΖΥΘΟΣ δηλώνει «ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ».

Με σεβασμό στον καταναλωτή, τον παραγωγό, τη φήμη μας αλλά και με υψηλές απαιτήσεις για τα ελληνικά προϊόντα. Γιατί το αξίζουν.

ΖΥΘΟΣ                                 ΝΤΟΡΕ     

Λαδάδικα                                             Λευκός Πύργος

2310 540 284, 6943 211211                 2310 279010, 6943 904038

www.zithos.gr/live

 

STAND CORFU BEER CHOCOLAT SIDE

Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία: Η ελληνική φρέσκια δροσερή μπύρα

Ελληνική φρέσκια μπύρα,  χωρίς συντηρητικά  , διανέμεται μόνο με ειδικά φορτηγά ψυγεία και έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής…

Η μπύρα της κερκυραϊκής μικροζυθοποίας είναι 100% φυσικό προϊόν, περιέχει μόνο αγνές πρώτες ύλες (λυκίσκο, μαγιά μπύρας, βύνη δημητριακών και νερό). Εμφιαλώνεται χωρίς να αφαιρείται η μαγιά και δεν παστεριώνεται ώστε να μην καταστρέφονται οι ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες των δημητριακών , της μαγιάς και του λυκίσκου.

REAL ALE: Φυσικό Ζωντανό Προϊόν να το «πιεις στο ποτήρι»

Από το 1970 η μπύρα Real Ale διαχωρίζεται από τις κοινές μπύρες και ανήκει σε μια διαφορετική ομάδα μπύρας που χαρακτηρίζεται ως Φυσικό Ζωντανό Προϊόν. Η Real Ale της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποίιας παράγεται με παραδοσιακό τρόπο. Η ζύμωση και ωρίμανση της γίνεται σε ειδικά τάνκερ..

Αυτά και πολλά ακόμη μυστικά της ποιοτικής φρέσκιας μπύρας θα διηγηθεί ο Σπύρος Καλούδης, εκπρόσωπος  της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποίας, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου-τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στο ΖΥΘΟ-ΝΤΟΡΕ,  ξεκινώντας την ιστορία του από την ίδρυση της εταιρείας του το 2006…

GINGER corfu APOLAFSI ok

Προηγούμενο άρθροTHINK & CLICK / Καλημέρα… φωτογραφίζοντας το ηλιοβασίλεμα της Σαλονίκης!
Επόμενο άρθρο«Once Upon a Crime… in America»: μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Καφωδείο Ελληνικό
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.