Ημερήσια δράση ενάντια στο ρατσισμό «Μεταξύ μας»στον Πεζόδρομο Αγίας Σοφίας

0
610

sfsfsΜε την υποστήριξη του ΦΙΞ in art , την Πέμπτη 3 Ιουλίου από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας (από Μακένζυ Κινγκ έως Τσιμισκή) θα πραγματοποιηθεί ημερήσια δράση για την προώθηση του μηνύματος ενάντια στο ρατσισμό κατά της διαφορετικότητας και του ρατσισμού κάθε μορφής.  

Η δράση θα περιλαμβάνει:

  • Την έκθεση φωτογραφίας των Photoglobe seminars ‘Μεταξύ μας’ , η οποία  εμφανίζει τις δραστηριότητας ανθρώπων Α.μ.ε.α και την καθημερινότητα τους.
  • Δράση του SelectRespect.org με διανομή έντυπου υλικού ενάντια στο ρατσισμό  κατά της διαφορετικότητας.
  • Performance από την ομάδα ‘Πτώση / Πτήση’
  • Και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις με βάση τη μουσική και το χορό.

Σχετικά με την θεατρική ομάδα “Πτώση / Πτήση”

Η performance «Πτώση/Πτήση» δημιουργήθηκε από την ανάγκη μιας ομάδας καλλιτεχνών

και μη να επικοινωνήσουν το θέμα της αναπηρίας με το κοινό. Η αναπηρία που όλοι μας διαθέτουμε ή

θα αποκτήσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον. Η σωματική και η ψυχική αναπηρία. Η αναπηρία

που μας οδηγεί να ξεχνάμε τους ανθρώπους που ζουν ανάμεσα μας. Η αναπηρία μας να μη βλέπουμε τον διπλανό μας.

Την αρχή έκαναν η Μαρία Στεφανίδου, ηθοποιός και performer σωματικού θεάτρου, η Λίζα Πάτζολντ, θεατρολόγος, η Αμαράντα Χερέντια, ανθρωπολόγος και η Μαρία Καλανδαρίδου, φοιτήτρια της Φιλοσοφικής. Μαζί τους ενώθηκαν άλλοι performers κι έτσι δημιουργήθηκε η ομάδα «Πτώση/Πτήση» από τον ομώνυμο τίτλο της παράστασης.

 

Η ομάδα αποτελείται από τους:

Coaching: Mαρία Στεφανίδου

Performers: Amaranta Heredia, Lisa Pätzold, Ανδριάνα Αβραάμ, Hλιάνα Αντωνιάδου, Οτάρ Απτσιάς, Κατερίνα Βασιλτζίκη, Σία Γυλλού, Μαρία Καλανδαρίδου, Κλεονίκη Καρπώνη,

Βασιλίνα Κατερίνη, Αλίκη Μαργαρού, Γιάννης Ναβραζίδης, Ιωάννα Παναγιωτίδου, Μάντια Πάττα, Γιώτα Αθανασίου, Σοφία Καρκατσέλη, Κατερίνα Τσακιρίδου

SELECT RESPECT

Σχετικά με την έκθεση φωτογραφίας “Μεταξύ μας”:

Πρόκειται για μία έκθεση-καταγραφή της δημιουργικής πλευράς της ζωής των Ανθρώπων Με Ειδικές Ανάγκες. Οι φωτογραφίες έχουν σκοπό να αποτελέσουν «παράθυρο» στη ζωή των εν λόγω ανθρώπων, καταδεικνύοντας τις δημιουργικές και αθλητικές ασχολίες τους.

Οι εν λόγω άνθρωποι φωτογραφήθηκαν σε κέντρα/ιδρύματα/σχολές κοινωνικής αποκατάστασης που ενδυναμώνουν τα άτομα με αναπηρία με στόχο να επωφεληθούν από την εκπαίδευση, την απασχόληση, την υγεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες και στην περίπτωση των αθλητών, τη σωματική και ψυχολογική ενδυνάμωση στην προετοιμασία τους για την Παραολυμπιάδα.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται πορτρέτα των Ανθρώπων Με Ειδικές Ανάγκες που συμμετέχουν σε προγράμματα των κάτωθι συλλόγων-ιδρυμάτων:

  • “Παιδιά της Άνοιξης”
  • Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ)
  • Σχολή Τυφλών
  • Αθλητικός σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος 1994 Πυλαίας»
  • Αθλητικός σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος 1994» αθλητών με αναπηρία.
  • Aθλητικός σύλλογος Ποδοσφαίρου «Πυρσός»

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αναφερόμενα προγράμματα υλοποιούνται μέσα από συνδυασμένες προσπάθειες των ατόμων με αναπηρίες, των οικογενειών τους, των σχετικών κυβερνητικών και μη οργανώσεων για την υγεία, την παιδεία κλπ.

 

Προηγούμενο άρθροΑπολύσεις…
Επόμενο άρθροΟι «Πέρσες» του Αισχύλου στη Θερινή Αυλαία
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.