Ημερίδα Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών στο ΠΑΜΑΚ στις 21/5

0
599

Greek_LogoΤο Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΕΙΕΕ) στα πλαίσια της προσπάθειας για τη βελτίωση της επαγγελματικής ανάπτυξης και επιμόρφωσης των μελών του και όλων όσων ασχολούνται με τον Εσωτερικό Έλεγχο τη Διαχείριση Κινδύνων, τη Κανονιστική Συμμόρφωση και γενικότερα με την Διακυβέρνηση, θα διοργανώσει στις 21 Μαΐου 2015, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, επαγγελματική Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη.

Κεντρικό θέμα της Ημερίδας είναι «Αλήθειες & Εξελίξεις για τον Εσωτερικό Έλεγχο». Θα καλυφθούν τα ακόλουθα θέματα:

  • Σχέσεις με τις Διοικήσεις των Επιχειρήσεων και Οργανισμών
  • Σχέσεις με τις Επιτροπές Ελέγχου
  • Τάσεις και Εξελίξεις

Την Ημερίδα θα στελεχώσουν πρόσωπα τόσο από το χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα, όσο και από τη βιομηχανία, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως ο Εσωτερικός Έλεγχος, η Διαχείριση Κινδύνων, η Κανονιστική Συμμόρφωση και γενικότερα η Εταιρική Διακυβέρνηση.  Στην Ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Μπουτάρης και ο Αναπληρωτής Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ιορδάνης Ελευθεριάδης.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και θα είναι μία δωρεάν υπηρεσία του ΕΙΕΕ. Για τους κατόχους της πιστοποίησης CIA και άλλων επαγγελματικών πιστοποιήσεων η συμμετοχή θα αναγνωριστεί στα CPE’ s (7).

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα του ΕΙΕΕ ( www.hiia.gr ), να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό και να βρείτε την εκδήλωση μέσα από το ημερολόγιο που είναι εκεί αναρτημένο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα μέλη και φίλους του ΕΙΕΕ που προέρχονται από την Βόρειο Ελλάδα.

Η οργάνωση της Ημερίδας κατέστη δυνατή χάρη στην υποστήριξη του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, των εταιριών ορκωτών – ελεγκτών / συμβούλων επιχειρήσεων Grant Thornton, KPGM, Deloitte, της τράπεζας Black Sea Trade and Development Bank, της Ασφαλιστικής Interlife καθώς και του Ινστιτούτου Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής (ISACA Athens Chapter).

Σχετικά με το ΕΙΕΕ

Το ΕΙΕΕ είναι ο επίσημος φορέας που εκπροσωπεί την λειτουργία του Εσωτερικού Ελέγχου και τους Εσωτερικούς Ελεγκτές στην Ελλάδα. και είναι μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών ( The Institute of Internal Auditors – www.theiia.org ) και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ινστιτούτων Εσωτερικού Ελέγχου ( European Confederation of Institutes of Internal Auditing – www.eciia.eu ). Το ΕΙΕΕ έχει δημιουργήσει μία κοινότητα που αριθμεί περίπου 2,000 μέλη και φίλους από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με θέματα Εσωτερικού Ελέγχου, Διαχείρισης Κινδύνων, Κανονιστικής Συμμόρφωσης, εκ των οποίων περισσότερα από 450 μέλη είναι ενεργά και  250 εξ’ αυτών κατέχουν την επαγγελματική πιστοποίηση στον Εσωτερικό Έλεγχο CIA.

Καταστατικός σκοπός του ΕΙΕΕ είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας για τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές Εσωτερικού Ελέγχου στα μέλη του και στις επιχειρήσεις της Ελληνικής αγοράς, η στήριξη και η εφαρμογή των Διεθνών «Προτύπων για την Επαγγελματική Εφαρμογή Εσωτερικού Ελέγχου» (International Standards for the Professional Practice of Internal Auditing), καθώς και η διεθνής πιστοποίηση των επαγγελματιών Εσωτερικών Ελεγκτών.

Προηγούμενο άρθροΜα… πού πάμε;
Επόμενο άρθροSOS για το Θεατρικό Μουσείο από δύο υπαλλήλους!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.