«Η άλλη κωμόπολη» σε προβολή από το Δίκτυο Ναυαρίνο

0
748

Το Δίκτυο Ναυαρίνο θα προβάλλει το ντοκιμαντέρ ‘Η άλλη κωμόπολη’ των Nefin Dinç και Ηρακλή Μήλλα την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 7μμ, στην αίθουσα του «Δίκτυο Ναυαρίνο» (Απελλού 3, Πλατεία Ναυαρίνου). Το ντοκιμαντέρ πήρε το βραβείο κοινού στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς μέσω skype.

Διάρκεια προβολής: 45’

Γλώσσα: ελληνικά και τουρκικά, με αγγλικούς υπότιτλους – Είσοδος ελεύθερη

 

Γιατί πολεμούν οι γείτονες; Γιατί υπάρχουν τα μίση και η καχυποψία μεταξύ των εθνών; Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ μίλησαν με τους κατοίκους μιας ελληνικής κωμόπολης (της Δημητσάνας) και μιας τουρκικής (του Birgi) και ρώτησαν πώς βλέπουν την «Άλλη» πλευρά και το «Άλλο». Πριν από πολλές δεκαετίες, τα δυο έθνη υπήρξαν εχθροί, αλλά γιατί επιμένουν και σήμερα ακόμη να διατηρούν μύθους που αναπαράγουν μίση;

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς

Η Nefin Dinç είναι σκηνοθέτρια ταινιών ντοκιμαντέρ.  Διηύθυνε και παρήγαγε έξι ταινίες σχετικά με την Τουρκία  και την Ελλάδα. Έχει πτυχίο MFA παραγωγής ντοκιμαντέρ από το πανεπιστήμιο North Texas, USA. Διδάσκει στο State University of New York της Fredonia. Είναι ταυτόχρονα διευθύντρια του προγράμματος Youth Filmmaking Project στην Τουρκία το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ηρακλής  Μήλλας είναι κάτοικος της Ελλάδας και της Τουρκίας. Έχει διδακτορικό πολιτικής επιστήμης και πτυχίο πολιτικού μηχανικού. Δίδαξε λογοτεχνία και ιστορία σε διάφορα ελληνικά και τουρκικά πανεπιστήμια. Οι μελέτες και εκδόσεις του καλύπτουν χώρους όπως λογοτεχνία και μεταφράσεις ποιημάτων, ελληνοτουρκικές σχέσεις και εθνικά στερεότυπα. Βραβεύτηκε για την ακαδημαϊκή και κοινωνική του συμβολή (Βραβείο «Ιπεκτσί Ειρήνης», «Διδώ Σωτηρίου» της Εταιρίας Ελλήνων Συγγραφέων, «Ελεύθερης Σκέψης» της Ένωσης Εκδοτών  Τουρκίας).

Το Navarino Network (ΝΝ)-Δίκτυο Ναυαρίνο ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 και είναι μέλος της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος. Το ΝΝ είναι μία ανεξάρτητη, επιστημονική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, με έδρα την Πλατεία Ναυαρίνου και στόχο την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στη δημόσια ζωή της Θεσσαλονίκης και της περιοχής της.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Navarino Network.

Τ:2310-260322 F: 2310-260332

E: [email protected]www.navarinonetwork.org

Προηγούμενο άρθροΜία πρόταση για την παρέλαση της 25η Μαρτίου 2012
Επόμενο άρθροΣαρανταοκτάωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.