Η απάντηση Ξυδάκη στις αιτιάσεις Βούρου

0
1643

xidakis

Σχετικά με τις αιτιάσεις και τις υπαναχωρήσεις του κ. Γιάννη Βούρου αναφορικά με την παραίτηση του από το Κ.Θ.Β.Ε., ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης έχει να παρατηρήσει τα εξής:

“Ο κ. Βούρος την 31η Μαρτίου 2015 είχε θέσει την παραίτηση του στη διάθεση του υπουργού. Συνέχισε να εργάζεται.
Την Δευτέρα 17η Αυγούστου 2015 σε τηλεφωνική επικοινωνία εζητήθη η παραίτηση του κ. Βούρου. Συμφώνησε. Του ελέχθη ότι ο υπουργός θα εκφράσει τις ευχαριστίες του και ότι σε συνεννόηση με το νέο διευθυντή θα ακολουθηθεί ομαλή παράδοση και παραλαβή. Συμφωνήθηκε να εκδοθεί ανακοίνωση κοινή συναινέσει.
Πράγματι, την επομένη, Τρίτη 18η Αυγούστου 2015, ο κ. Βούρος απέστειλε e-mail στη διεύθυνση του γραφείου του αν. υπουργού με δικό του σχέδιο δελτίου τύπου, το οποίο προσαρμόσθηκε, του ανεγνώσθη τηλεφωνικώς, συμφώνησε και ακολούθως εξεδόθη. Από την περασμένη Τρίτη 18 του μηνός, ημέρα έκδοσης του κοινής αποδοχής δελτίου τύπου και για μία ολόκληρη εβδομάδα, ουδεμία επίσημη διάψευση ή αντίδραση υπήρξε εκ μέρους του κ. Βούρου.
Εν συνεχεία, για ολοκλήρωση της διαδικασίας του εζητήθη και γραπτώς η τελευταία παραίτηση, πράξη την οποία απέφυγε. Ακολούθησε η πράξη αποδοχής παραίτησης.
Ως εκ τούτου, ο κ. Βούρος βρίσκεται να έχει υποβάλει γραπτή παραίτηση τον Δεκέμβριο 2014, δύο προφορικές παραιτήσεις, μία τον Μάρτιο και μία τον Αύγουστο 2015, και να έχει υπαγορεύσει το δελτίο τύπου της παραίτησης του, αλλά να μην έχει παραιτηθεί… Συμφωνία κυρίων, πράγματι.
Έχω την αφέλεια να θεωρώ ότι για το «βελούδινο διαζύγιο» αρκεί ο λόγος των συνομιλούντων δημοσίων προσώπων. Είχα και έχω επίσης την πεποίθηση ότι είναι προτιμητέα η συναίνεση από την ακαριαία αποπομπή ενός καλλιτεχνικού διευθυντή, άνευ προειδοποιήσεως και άνευ αιτιολογήσεως, δυνατότητα που δίνει προσφάτως ψηφισθείς νόμος.
Σε κάθε περίπτωση, καθήκον του εποπτεύοντος υπουργού, είναι να προσπαθεί με κάθε σύννομο τρόπο να ενισχύει την εύρυθμη λειτουργία του εποπτευομένου οργανισμού και να θωρακίζει το δημόσιο συμφέρον. Γι΄ αυτό τον λόγο, διορίσαμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, γι΄ αυτό τον λόγο πετύχαμε ρύθμιση 150 δόσεων για το δυσθεώρητο χρέος προς το ΙΚΑ, η οποία ρύθμιση απειλείται και πάλι.
Το Κ.Θ.Β.Ε. πράγματι υποφέρει, το παρακολουθούμε με έγνοια και αγωνία και έμπρακτη φροντίδα. Αλλά τα δεινά του δεν γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο, όταν υπογράψαμε την πρώτη δόση της επιχορήγησης από τον προϋπολογισμό του 2015. Τα δεινά γεννήθηκαν και γιγαντώθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε δύο εκ των οποίων διευθυντής ήταν ο κ. Βούρος.
Ο καθείς αναλαμβάνει τις ευθύνες του και κάνει την αυτοκριτική του. Τα υπόλοιπα είναι εκδραματίσεις άνευ αντικειμένου. Μάλλον, προεκλογικά πυροτεχνήματα.
Τέλος, διαχειριστικό έλεγχο το υπουργείο ουδέποτε διέταξε, γνωρίζοντας ότι διεξάγονται ήδη άλλοι έλεγχοι, για να μη δημιουργούνται δυσμενείς εντυπώσεις.
Διαχειριστικό και λογιστικό έλεγχο θα παραγγείλει η νέα διοίκηση του θεάτρου για να εξακριβωθεί πώς και επί ποίων δημιουργήθηκε το οικονομικό ναυάγιο του Κ.Θ.Β.Ε. με χρέη της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ”.

Προηγούμενο άρθροΌταν σκόνταψα στη γοργόνα…
Επόμενο άρθροΤο Θέατρο Δάσους φιλοξενεί τον “Προμηθέα Δεσμώτη”
Σπούδασα νομικά στο ΑΠΘ, θέλοντας να γίνω δημοσιογράφος. Παράλληλα, φωτογραφία από μεράκι. Κλικ με ριπές. Γιατί η ματιά έχει μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε μηχάνημα. Πρώτη στάση 1996, στα Σπορ του Βορρά του Μπούζα και στον Ελληνικό Βορρά του Μέρτζου. Δεύτερη στάση στον free press «εξώστη» του αξέχαστου Τάσου Μιχαηλίδη. Τρίτη στάση, Μάρτιο 1998, στην ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία» και στα πολιτιστικά με αρχισυντάκτη τον άλλον αξέχαστο Χρήστο Αρνομάλλη (πολιτιστικός ρεπόρτερ, προϊστάμενος πολιτιστικού, συντάκτης ύλης πολιτικού, αρθρογράφος). Και διευθυντή τον αείμνηστο Λάζαρο Χατζηνάκο. Τέλειωσα με τη «Μακεδονία» το 2006 ως διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης, όταν ακόμη η εφημερίδα πουλούσε 17.000 φύλλα. Μετά ήρθε το «Κεντρί» όπου συνεργάστηκα ως σύμβουλος έκδοσης κι έπειτα η free press «Karfitsa» στην οποία εργάστηκα ως διευθυντής από τον Φεβρουάριο του 2010 ως τον Μάιο του 2011. Από το Μάιο 2016 ως τον Μάρτιο 2018 αρθρογράφος στη thessnews. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, γραφείο Τύπου σε δύσκολες μάχες (Νομαρχία Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), του ΚΘΒΕ, ειδικός σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας του Δημάρχου Δέλτα και λογογράφος λόγων κρίσιμων. Σταθερά, από την πρώτη του μέρα, στο thinkfree.gr, καταφύγιο λέξεων και σκέψεων. Καταφύγιο δημιουργικότητας στην εποχή που ο χώρος των ΜΜΕ έχει διαλυθεί και τα πάντα αμφισβητούνται. Καταφύγιο αξιοπιστίας και αλήθειας στην εποχή των fake news και του κιτρινισμού. https://www.facebook.com/gkessopoulos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.