Η ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣΑ ΕΚ ΤΥΧΗΡΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

0
4392

6

Η περίπτωση της πρώην βουλευτού που… ξέχασε να καταθέσει εκ νέου υποψηφιότητα και αποκλείστηκε από τα ψηφοδέλτια του κόμματός της, αλλά και η δήλωση του προέδρου του κόμματός της που έσπευσε να την καθησυχάσει υποσχόμενος ότι θα την υπουργοποιήσει, δείχνει κάτι παραπάνω από απλή αμέλεια.

Αποκαλύπτει το μη περαιτέρω στην απαξίωση της εγχώριας πολιτικής σκηνής, καθώς δείχνει το μέγεθος της μετριότητας που κυριαρχεί στα κομματικά μετερίζια. Εκεί όπου θα έπρεπε -ως πρώτη και πρότυπη μεταρρύθμιση- να αναδεικνύονται οι άριστοι, κατά κανόνα παρεισφρύουν οι… άχρηστοι.

Ούτε την υποψηφιότητά της δεν ήταν σε θέση να καταθέσει!!! Υποθέτω ότι ο υπάλληλός της («συνεργάτης») που έκανε τη γκέλα, άκουσε τα εξ αμάξης, αν δεν αποπέμφθηκε κιόλας. Η απωλεσθείσα εκ τυχηρού (μας) βουλευτής όμως μπορεί να γίνει και υπουργός…

Με κάτι τέτοια σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να υπάρχουν προϋποθέσεις για το δικαίωμα του εκλέγειν και τους εκλέγεσθαι. Αλλά στη δημοκρατία δεν επιτρέπονται απαγορεύσεις, το ανάχωμα και η δικλείδα ασφαλείας είναι –υποτίθεται- ο λαός. Ας προσέχουμε, λοιπόν…

Προηγούμενο άρθροΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ!
Επόμενο άρθρο“ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ” ΜΕ ΗΧΗΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.