Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγειρεύει για τη “Ζεστή Αγκαλιά”

0
671

ekdilosiΗ Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ» σας γνωρίζουν ότι τη 1ηΑπριλίου, στις 7 το απόγευμα, στο Ξενοδοχείο «THE MET», (26ης Οκτωβρίου 46), η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος… μαγειρεύουν για τη «ΖEΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ».

Από νωρίς το απόγευμα η γνωστή σεφ, μαζί με τους καταξιωμένους συναδέλφους της από τη Λέσχη, θα μπει στην κουζίνα προκειμένου να ετοιμάσουν ένα δείπνο με πολύ αγάπη για τα παιδιά που φιλοξενούνται στη «ΖEΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» της «Μέριμνας Παιδιού».

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα υποδέχεται τους προσκεκλημένους, θα μιλήσει για τους σκοπούς της «ΖΕΣΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ» και φυσικά θα παρουσιάσει τις συνταγές της τις οποίες θα ετοιμάσει για τη συγκεκριμένη βραδιά.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη «ζεστή αγκαλιά» και υποτροφίες άπορων παιδιών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες 2 έως 5 χρονών το οποίο λειτουργεί στο βρεφονηπιακό σταθμό «Μέριμνα Παιδιού», στην οδό Εθν. Αμύνης 17.

Η πρόσκληση στοιχίζει 15€ και είναι διαθέσιμες στα γραφεία της «Μέριμνας Παιδιού» (Εθνικής Αμύνης 17, τηλ.: 2310- 270466/ 227748)

 

Η «ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ» ιδρύθηκε το 1921 από μία ομάδα εθελοντριών κυριών της πόλης μας, με σκοπό την βοήθεια του άπορου παιδιού και την προστασία της υγείας του.
Από τότε δημιούργησε παιδικές κατασκηνώσεις, συνεργάσθηκε με τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ετοιμάζοντας καθημερινά συσσίτιο για 300 παιδιά και ίδρυσε την μοναδική για την εποχή της «ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ» στην Β. Ελλάδα με 50 κλίνες και πλήρη εξοπλισμό. Η κλινική λειτούργησε αδιάλειπτα μέχρι τον καταστροφικό σεισμό του 1978 και τελικά κατεδαφίστηκε.

Σήμερα η «ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ» λειτουργεί δύο παιδικούς σταθμούς, με ειδικευμένο προσωπικό, οι οποίοι ανεγέρθησαν με την αρωγή ευεργετών της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την εξυπηρέτηση της εργαζόμενης μητέρας.

Σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», τα Παιδικά Χωριό SOS, την Εκκλησία και την Πρόνοια, φιλοξενεί στους σταθμούς της δωρεάν παιδιά άπορων οικογενειών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας, αποφάσισε το 2011 να δημιουργήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό που λειτουργεί στην οδό Εθν. Αμύνης 17 με αρωγό την COSMOTE, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης και την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ,την «ZΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ», ένα πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες 2 έως 5 χρονών.

Πρόκειται για το μοναδικό τμήμα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης το οποίο στοχεύει στην πρώιμη παρέμβαση σε περιπτώσεις παιδιών προσχολικής ηλικίας με αναπτυξιακές δυσκολίες, με στόχο την εξατομικευμένη παιδαγωγική πλαισίωσή τους, την ανάπτυξη των επικοινωνιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων και την τελική ένταξή τους στις τάξεις του βρεφονηπιακού σταθμού.
Το τμήμα λειτουργεί σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στα πλαίσια του παιδικού σταθμού στην Εθν. Αμύνης 17, και σε επαφή με τα υπόλοιπα παιδιά, καθημερινά από τις 8.30 ως τις 15.00 από τον Σεπτέμβριο μέχρι τα μέσα Ιουλίου κάθε σχολικής χρονιάς.
Πλαισιώνεται σε μόνιμη βάση από μία κλινική ψυχολόγο, συντονίστρια (δύο φορές την εβδομάδα) και δύο παιδαγωγούς πλήρης απασχόλησης (μία ψυχολόγο και μία βρεφονηπιοκόμο).
Παράλληλα συνεργάζονται σε τακτική βάση δύο λογοθεραπεύτριες και μία εργοθεραπεύτρια από την υπηρεσία παιδιού εφήβου της Γ΄ Ψυχιατρικής Κλινικής ΑΠΘ.
Η ομάδα των ειδικών σε συνεργασία με την παιδίατρο της ΜΕΡΙΜΝΑΣ υποδέχεται μετά από ραντεβού τους γονείς και τα παιδιά, αξιολογεί τις δυσκολίες του παιδιού και προτείνει ένα κατάλληλα προσαρμοσμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα καθώς και πιθανές παράλληλες θεραπευτικές προτάσεις.
Συνεργάζεται επίσης με φορείς (σε δημόσιο και ιδιωτικό επίπεδο) που παρακολουθούν και αξιολογούν τα παιδιά.

Η πρώιμη παρέμβαση στην προσχολική ηλικία είναι ιδιαίτερα σημαντική και ορισμένες φορές καθοριστική για την ανάπτυξη του παιδιού με την προϋπόθεση να μην αναστέλλει, να μην εμποδίζει και να μην παγιώνει τις υπάρχουσες δυνατότητες του παιδιού (όσο ασήμαντες και αν φαίνονται με μια πρώτη ματιά) αλλά να συμβάλει στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του.

Η επιστημονική εποπτεία του προγράμματος εξασφαλίζεται με την επιστημονική ευθύνη και τον συντονισμό του καθηγητή παιδοψυχιατρικής του Α.Π.Θ, κ. Γ. Αμπατζόγλου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.