Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΝΕΝΑΣ / Πού θα πάμε, τί θα δούμε, τί θα ακούσουμε (11-17/12)

0
2185
Πρεμιέρα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου για το έργο «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ, στο Νέο Υπερώο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Πρεμιέρα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου για το έργο «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ, στο Νέο Υπερώο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Πρεμιέρα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου για το έργο «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ, στο Νέο Υπερώο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Στείλτε μας ενημερωτικό υλικό με τις εκδηλώσεις σας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected]

Υπόψη της Νένας Μυρωνίδου

 

ΘΕΑΤΡΟ

 • Πρεμιέρα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου για το έργο «Προδοσία» του Χάρόλντ Πίντερ, στο Νέο Υπερώο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ. Η ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου μέσα από ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο. Στην αρχή, οι προδοσίες μοιάζουν παρελθόν. Καθώς, όμως, η μηχανή του χρόνου γυρίζει προς τα πίσω, ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με το παιχνίδι των σχέσεων, με τις κρυφές επιδιώξεις, τις σκόπιμες αποκρύψεις, τα μυστικά και τα ψέματα. Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή. Μετάφραση: Εύα Γεωργουσοπούλου. Ερμηνεύουν: Νίκος Γεωργάκης, Άγης Εμμανουήλ, Ειρήνη Μουρελάτου. Παραστάσεις: Τετάρτη-Κυριακή, Σάββατο διπλή. Ισχύουν ειδικές τιμές. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2315-200200.
 • Συνεχίζονται οι παραστάσεις, έως την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, για το «Μαζί με τ’ άπλυτα», στο Θέατρο Αυλαία. Δύο γονείς, ανίκανοι να καταλάβουν τι φύλο είναι το παιδί τους. Ένα απροσάρμοστο παιδί που δε λέει να ξεκολλήσει από τ’ άπλυτα ρούχα. Μια τρελούτσικη νταντά με αντισυμβατικές μεθόδους ανατροφής. Μια λυπημένη μάνα που έφαγε το παιδί της. Ο πεινασμένος της σκύλος. Δύο περήφανες μητέρες σε ένα πάρκο.  Μια διευθύντρια με αλλοπρόσαλλη σεξουαλικότητα και άλλοι τρελάρες. Μετάφραση: Αθηνά Παραπονιάρη. Σκηνοθεσία: Κική Στρατάκη. Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Τιμές: 12 και 10 ευρώ. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310-237700.
 • Συνεχίζονται οι παραστάσεις, έως την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, για το έργο «Bitch Boxer» της Charlotte Josephine, στο Black Box. Λονδίνο 2012. Το μποξ γυναικών αποκτά για πρώτη φορά το δικό του Ολυμπιακό βάθρο. Στο Στράτφορντ, η Chloe Jackson είναι πανέτοιμη. Ο πατέρας της την προπονεί σκληρά και μεθοδικά 10 χρόνια τώρα. Το τηλέφωνο χτυπά. Τρεις λέξεις κι όλος ο κόσμος της Chloe καταρρέει. Η Chloe όμως είναι μποξέρ, είναι αγωνίστρια κι έχει έναν ακόμα αγώνα πριν κοιτάξει το χρυσό στα μάτια. Σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου. Σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου. Παραστάσεις: Καθημερινά στις 21.00, Κυριακή στις 20.00. Τιμές: 12 και 10 ευρώ. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310-829254.
 • Συνεχίζονται οι παραστάσεις «Τα ραδίκια ανάποδα», στο Θέατρο Αριστοτέλειο.  Ένα one dead man show, ένας black total κωμικός μονόλογος με δεκατρείς ρόλους. Η πιο μαύρη, άραχλη, σπαραξικάρδια, ξεκαρδιστική και selfie παράσταση για τσέμπαλο, φαγκότο, φέρετρο και οστεοφυλάκιο. Κείμενο, ερμηνεία, σκηνογραφία, στεφάνια, κόλλυβα: Γιώργος Γαλίτης. Σκηνοθεσία, ενταφιασμοί, κονιάκ, παξιμαδάκια: Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.13. Τιμές: 15 και 10 ευρώ. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310-262051.
 • Πρεμιέρα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, για τη μουσικοθεατρική παράσταση «68 στιγμές και όνειρα», στο Θέατρο Εγνατία. Με φόντο τα γεγονότα της εξέγερσης του Μαΐου του 1968 στο Παρίσι, υπογραμμίζεται ότι η ανάγκη του ανθρώπου για δικαιοσύνη και αλλαγές δεν αλλάζει όπως δεν αλλάζουν και τα πάθη του, για έρωτα κι εξουσία. Ένα ταξίδι στην επανάσταση και στον έρωτα, μέσα από την ιστορία του νεαρού Ζαν Πωλ, ο οποίος από την επαρχία της Γαλλίας βρίσκεται να σπουδάζει νομική στο Παρίσι των αναταραχών. Σενάριο, σύλληψη ιδέας: Σιαφάκας Ανδρέας. Σύνθεση – Ενορχήστρωση: Θωμάς Πάπας. Σκηνοθεσία: Αστέρης Πελτέκης. Με ζωντανή μουσική. Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00. Τιμές: 12 και 8 ευρώ. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310-225172.
 • Μόνο έως την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, οι παραστάσεις για το έργο «Μπέττυ» της Ελισάβετ Βακαλίδου, στο Θέατρο Τ.  Αθήνα, 1983. Μοναστηράκι, Θησείο, Εξάρχεια, Συγγρού, Ιππόδρομος, Αττικό Άλσος, πάρκα, βόλτες, σινεμά, παντού μουσική, μια νέα εποχή έρχεται, χαμόγελα και διασκέδαση οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. Κάπου εκεί μέσα ζει και η Μπέττυ. Όχι ακριβώς γυναίκα. Κάτι διαφορετικό. Διασκευή, σκηνοθεσία: Θέμης Θεοχάρογλου. Ερμηνεύει: Δημήτρης Φουρλής. Στον ρόλο της Μητέρας ακούγεται η Φιλαρέτη Κομνηνού. Παραστάσεις: Πέμπτη-Σάββατο στις 21.15 και Κυριακή στις 20.00. Τιμές: 12 και 8 ευρώ. Πέμπτη δωρεάν. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310-854333.
 • Συνεχίζονται οι παραστάσεις για το έργο «Εις τους πέντε δρόμους», στο Θέατρο Σοφούλη. Άρωμα ασπρόμαυρης ελληνικής ταινίας. Ο νεαρός Ασημάκης Ιορδάνογλου γυαλίζει παπούτσια στο κέντρο της Αθήνας, κάπου στο 1947. Ο Θανάσης Μελέγκογλου, ιδιοκτήτης χορευτικού κέντρου, περνά από τη φτωχογειτονιά. Η τιμιότητα του λουστράκου θα τραβήξει την προσοχή του Θανάση κι η γνωριμία θα γίνει η αρχή για ένα ταξίδι κωμικό και δακρύβρεχτο, που θα ξυπνήσει μνήμες και θα αποκαλύψει μυστικά.Κείμενο-Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου. Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Τιμές: 10 και 5 ευρώ. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310-423925.
 • Μόνο από Παρασκευή 12 έως Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, το stand up comedy show, με την Κατερίνα Βρανά, «Φέτα με τη Βασίλισσα», στο Θέατρο Αριστοτέλειον. Σύγχρονοι προβληματισμοί όπως ο καιρός, η διεθνής κουζίνα, η γοητεία των πολιτιστικών κλισέ, η σωστή χρήση της τουαλέτας, οι αντιδράσεις του κατσαρού μαλλιού σε συνθήκες αυξημένης υγρασίας και, το αιώνιο ερώτημα, αν είχες προσκεκλημένη την βασίλισσα τι τυρί θα της πρόσφερες;! Εκτός από την Αθήνα, το σόου έγινε sold out στα Φεστιβάλ Μελβούρνης, Μπράιτον κι Εδιμβούργου 2013 και σε όλες τις παραστάσεις στο Λονδίνο. Το CNN κατέταξε την Κατερίνα στη λίστα “Γυναίκες Κωμικοί Που Πρέπει Να Δείτε”. Παραστάσεις: Παρασκευή-Σάββατο στις 21.00. Κυριακή στις 20.00. Τιμές: 12 και 10 ευρώ. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310-262051.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 • Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, Πέτρος Κλαμπάνης και Contextual με «Μουσική από τη Νέα Υόρκη», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ένα ηχητικό ψηφιδωτό από Νεοϋορκέζικη jazz σκηνής, μουσικές του κόσμου και κλασική μουσική παράδοση. Ώρα: 21.00. Τιμές: 12 και 8 ευρώ. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310-895800.
 • Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, ο Στάθης Παχίδης ΛαϊκART, στο The Barrister: lounge cafe and bookshop (Φράγκων 3). Μαζί με την Αθηνά Ραφαέλα Μηλούση, σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι. Ώρα: 21.30. Δωρεάν είσοδος με χρέωση στην κατανάλωση. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310-530400.
 • Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, Les Au Revoir, στο Καφωδείο Το Ελληνικό (Ιουστινιανού 3). Ένα retro-lounge φιλτράρισμα σε όλα τα αγαπημένα μας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Με τους: Αλεξάνδρα Μπουνάτσα (τραγούδι), Κώστα Καραμήτσο (πλήκτρα – programming), Λεωνίδα Αναγνώστου (ακουστική Κιθάρα). Ώρα: 22.00. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310-237016.

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

 • Λευκός Θεός-White God.

Η 13χρονη Λίλη προσπαθεί να σώσει τον σκύλο της, Χάγκεν. Απογοητευμένη, τα βάζει με τον πατέρα της για την «εξαφάνιση» του φίλου της. Η Λίλη ξεκινάει να βρει τον σκύλο της και να τον σώσει. Ο Χάγκεν από τη μεριά του επίσης προσπαθεί να επιστρέψει στη φίλη του. Παλεύοντας να επιβιώσει σε έναν κόσμο γεμάτο κακοτοπιές, ο Χάγκεν σύντομα συνειδητοποιεί πως λίγοι είναι αυτοί που αγαπούν έναν σκύλο. Μάλιστα όταν πιάνεται στα δίχτυα του μπόγια, και το μέλλον του δεν μοιάζει και τόσο ευοίωνο, αυτός και οι υπόλοιποι σκύλοι που έχουν κατακλύσει την πόλη, θα εξεγερθούν εναντίον της ανθρωπότητας. Και μόνο η Λίλη, ίσως, είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει τη «μάχη» ανάμεσα στον άνθρωπο και τον σκύλο.

Σκηνοθεσία: Kornél Mundruczó
Σενάριο: Kornél Mundruczó, Viktória Petrányi, Kata Wéber
Πρωταγωνιστούν: Zsófia Psotta, Sándor Zsótér, Lili Horváth
Παραγωγή: 2014
Διάρκεια: 119′ (Ολύμπιον)

 • Από Έρωτα.

Ο Αντώνης Γκαλιμάνης (Θοδωρής Αθερίδης) είναι πυροσβέστης και ζει στον Πειραιά. Η ιστορία ξεκινά δυο ημέρες πριν από τον επικείμενο γάμο του με την νοσηλεύτρια Νατάσα (Παναγιώτα Βλαντή), όταν αιφνιδιαστικά θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του η Άννα (Σμαράγδα Καρύδη), μια δημοσιογράφος με την οποία διατηρούσε σχέση παλαιότερα. Από την συνάντηση αυτή θα αντιληφθούμε τον ζωντανό ακόμα έρωτα ανάμεσά τους. Ο Αντώνης δεν θα ματαιώσει τον γάμο του με την Νατάσα παρότι η Άννα νιώθει έντονη την επιθυμία της επανασύνδεσης. Τα πράγματα θα περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο όταν θα ξεκινήσει η «διπλή ζωή» του Αντώνη μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Τι θα συμβεί όταν η Άννα θα συνυπάρχει με την Νατάσα όχι μόνο όταν η Νατάσα θα λείπει, αλλά κι όταν αυτή είναι μπροστά;

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης
Σενάριο: Θοδωρής Αθερίδης
Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Παναγιώτα Βλαντή, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιάννος Περλέγκας, Μάρθα Καραγιάννη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Παραγωγή: 2014
Διάρκεια: 100′ (ODEON Πλατεία, Village Λιμάνι, Village Cosmos)

 • Ηλίθιος και Πανηλίθιος 2.

Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους περιπέτεια, οι καλόκαρδοι, αν και όχι ιδιαίτερα έξυπνοι, κολλητοί ξαναβρίσκονται. Αυτή τη φορά, ο Harry Dunne (Jeff Danniels) και ο Lloyd Christmas (Jim Carrey) αναζητούν τη χαμένη από καιρό κόρη του Harry. Ο Lloyd εν τω μεταξύ είναι και πάλι ερωτευμένος.

Σκηνοθεσία: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Σενάριο: Sean Anders, Mike Cerrone
Πρωταγωνιστούν: Jim Carrey, Jeff Daniels, Angela Kerecz
Παραγωγή: 2014
Διάρκεια: 109′ (ODEON Πλατεία, Village Λιμάνι, Village Cosmos, Ster)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.