Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ εφαρμόζει το άρθρο 120 του Συντάγματος;

0
489

Του Πέτρου Χασάπη
Σιγά σιγά ο λαός συναντά το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος. Ήδη πολλές επαγγελματικές ομάδες βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Προς το παρόν για επαγγελματικά κλαδικά αιτήματα, αλλά πολύ σύντομα, όλες οι επαγγελματικές ομάδες θα ενοποιηθούν (το βλέπουμε ήδη να πραγματοποιείται) σε μια αποφασιστική σύγκρουση με το παρασιτικό κρατικοδίαιτο πολιτικοοικονομικό καθεστώς. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Πρώτη κίνηση που ξεπερνά τα συνδικαλιστικά αιτήματα και απευθύνεται στην κοινωνία γενικότερα έκανε ήδη η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ με την κατάληψη του κέντρου έκδοσης των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και την απόφασή της να εμποδίσει την διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν.
Όλοι οι νομικοί της χώρας, με πρώτο τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, γνωμοδοτούν ότι τόσο η επιβολή του γνωστού χαρατσιού στα ακίνητα, όσο και η δια της βίας είσπραξή του μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με απειλή διακοπής του ρεύματος, ακόμα και σε εκείνους που θέλουν να εξοφλήσουν κανονικά μόνο τον λογαριασμό της ΔΕΗ, είναι ενέργειες αντισυνταγματικές και μάλιστα συνιστούν σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας.
Εφόσον λοιπόν αυτές οι ενέργειες της καθεστωτικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι αντισυνταγματικές και μάλιστα αυτές οι αντισυνταγματικές ενέργειες επιβάλλονται με την βία και συνιστούν σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας ενεργοποιούνται αυτόματα οι παράγραφοι 3 και 4 του άρθρου 120 του Συντάγματος οι οποίες έχουν ως εξής: «…3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.  4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία….».
Κυρίως η δια της βίας είσπραξη, με την απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, συνιστά σφετερισμό των εξουσιών που απορρέουν από τη λαϊκή κυριαρχία και η παραγραφή του συγκεκριμένου αδικήματος δεν επέρχεται, πριν αποκατασταθεί η νομιμότητα.
Με βάση τις σκέψεις αυτές, προφανώς η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ προσπαθεί με βάση το άρθρο 120 του Συντάγματος να εμποδίσει αντισυνταγματικές ενέργειες, οι οποίες προσβάλλουν το σύνολο του ελληνικού λαού.
Επειδή, όμως σίγουρα στην υπόθεση αυτή θα αναμιχθεί σύντομα η ελληνική Δικαιοσύνη, θα πρέπει αυτή να σταθεί στο ύψος της αποστολής της, γιατί αυτή τη στιγμή αποτελεί το τελευταίο λαϊκό καταφύγιο. Υπενθυμίζουμε ότι το Σύνταγμα προστατεύει την ελεύθερη επιβίωση και το συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι της τρόϊκας.
Προηγούμενο άρθροΣοβαρότατη απορία αναγνώστη
Επόμενο άρθροΗ πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (13-19/10) κάθε Πέμπτη στο thinkfree!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.