Η γυναικεία χειραφέτηση κάνει κακό στον έρωτα;

0
1368

Η επαγγελματική και κοινωνική χειραφέτηση του «ωραίου» φύλου φαίνεται ότι έχει προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στις ερωτικές σχέσεις. Οι άλλοτε «δυνατοί», αρρενωποί και διεκδικητικοί άνδρες αισθάνονται μάλλον μειονεκτικά μπροστά στην σύγχρονη γυναίκα. Ο άνδρας από κυνηγός μετατρέπεται σε θήραμα και η γυναίκα διεκδικεί πλέον τα ηνία. ‘Όπως υποστηρίζει η ψυχολόγος μου, η γυναικεία χειραφέτηση προκάλεσε τον «αντρικό ευνουχισμό». Ακραίος χαρακτηρισμός αλλά αν αναλογιστούμε την σημερινή υπάρχουσα κατάσταση όχι και τόσο παράλογος.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες πού έγιναν από ομάδα Ελλήνων επιστημόνων σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 30 έως 50 ετών, το ισχυρό φύλο φαίνεται ότι δεν συμπαθεί και τόσο πολύ τις ανεξάρτητες και δυναμικές γυναίκες.
Σε ερώτηση σχετικά με το τι τους ενοχλεί περισσότερο στη σύγχρονη γυναίκα, οι 7 στους 10 (73,4%) δήλωσαν την επιθετικότητα ως άκρως αρνητικό στοιχείο. Ακολουθούν: η «ανεπαρκής σύντροφος» με ποσοστό 54%, η «ανεπαρκής μητέρα» με 47,3%, η «πολυγαμία» με 18,7% και η «ανεπαρκής νοικοκυρά» με 14%.
‘Οπως προκύπτει από την έρευνα, οι άνδρες φαίνεται να προτιμούν την παραδοσιακή γυναίκα και οι γυναίκες αναζητούν συντρόφους που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, κάνουν το πρώτο βήμα για να προσεγγίσουν το αδύναμο φύλο και διαθέτουν συμπεριφορά αρσενικού.
Στην ερώτηση «Τι σας ενοχλεί περισσότερο στο σύγχρονο άνδρα», 7 στις 10 απαντούν την «αδυναμία ανάληψης πρωτοβουλιών». Επίσης 7 στις 10 δεν εκτιμούν την «έλλειψη αυτοπεποίθησης», 5 στις 10 τη «χαμηλή κοινωνικότητα», ενώ ένα ποσοστό, 41,3%, ενοχλείται από την έλλειψη αρρενωπής εικόνας.
Ενδεικτικό πάντως των σύγχρονων τάσεων είναι πως σε περιόδους απουσίας μόνιμου ερωτικού συντρόφου, 4 στις 10 γυναίκες πηγαίνουν στα μπαρ προς αναζήτηση συντρόφου. Αντίθετα, οι άνδρες καταφεύγουν στο Ίντερνετ (20,7%), στις παραγγελίες ερωτικών συντρόφων μέσω πρακτορείων (13,3%), περιορίζονται στο διαδικτυακό σεξ (7,4%), ή επισκέπτονται, απλά, έναν οίκο ανοχής (6%).

Στοιχεία έρευνας: www.ygeia.gr

ΕΛ.ΣΑΛ.

Προηγούμενο άρθρο26ο Φεστιβάλ Μαθητικών Δραστηριοτήτων αύριο στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΟικουμενική διαπραγμάτευση!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.