Η επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα

0
362

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

 

Η τριτοκομματική Κυβέρνηση υποδέχθηκε την κυρία Μέρκελ, στην Αθήνα, με πολλές προσδοκίες που, όμως, όλες  διαψεύστηκαν οικτρά. Και είναι άξιο απορίας, ανάμεσα και σε πολλά άλλα, πως ήταν τόσο, μα τόσο άσκημα  πληροφορημένη για τις προθέσεις της. Γιατί, η πραγματικότητα είναι ότι  τελικά,   η Γερμανίδα καγκελάριος ουδέν απολύτως πρόσφερε στον οικτρά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και απολύτως τίποτε δεν του υποσχέθηκε.  

Και, όμως, όπως συνήθως τον τελευταίο καιρό,  μνημονιακοί και ΜΜΕ προσπαθούν, σε πείσμα του φιάσκου αυτής  της επίσκεψης να εμφανίσουν, μέσα από τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, κάποια  θετικά στοιχεία, που φυσικά  δεν υπάρχουν. Και φθάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν  ότι το περιεχόμενο των δηλώσεών της αποτελεί διαβεβαίωση ότι «η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι δεδομένη», ενόσω πρόκειται εμφανώς για το ακριβώς αντίθετο.

Ας δούμε, λοιπόν, με γνώμονα την κοινή λογική- που δυστυχώς  η συνεχής και μεθοδευμένη  παραπληροφόρηση δεν επιτρέπει στον ελληνικό λαό να την χρησιμοποιήσει-  τι μας είπε η κυρία Μέρκελ. Ναι, είναι αλήθεια ότι  μας είπε πως  η ίδια «επιθυμεί την παραμονή μας στην ευρωζώνη»….παρότι είναι γνωστό   ότι στην τελευταία δημοσκόπηση το 65% των  Γερμανών τάχθηκε  υπέρ της εξόδου μας. Πέρα, ωστόσο, από το αγκάθι αυτό,  υπάρχει το αυταπόδεικτα οξύμωρο σχήμα, με  βάση το οποίο η κυρία Μέρκελ συνέδεσε τη δήθεν επιθυμία της να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Δήλωσε, δηλαδή, σαφώς και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι  η ευρωπαϊκή μας υπόσταση εξαρτάται από τη συνέχιση της απαρέγκλιτης  εφαρμογής  των ανειλημμένων  υποχρεώσεών μας. Της εφαρμογής, δηλαδή, αυτού του άθλιου προγράμματος που, στα  δυόμισι χρόνια τραγικής εφαρμογής του,  κάθε  οικονομολόγος που σέβεται τον εαυτό του και τις γνώσεις του, και κάθε στοιχειωδώς σοβαρό οικονομικό έντυπο προσπάθησαν απεγνωσμένα να δείξουν  ότι αυτό είναι ανεφάρμοστο, αυτό δεν οδηγεί πουθενά, αυτό καταστρέφει ανεπανόρθωτα την οικονομία. Και, ω του θαύματος, πριν μερικές ημέρες, και το ΔΝΤ, δηλαδή το ένα από τα τρία πόδια της τρόικας, πρόσθεσε τη φωνή του στους παραπάνω «αντιδραστικούς». Η επί κεφαλής του ΔΝΤ, για όσους δεν το κατανόησαν ακόμη, δήλωσε ότι αποσύρεται από το πρόγραμμα της δήθεν «σωτηρίας της Ελλάδας», επειδή  αυτό δεν είναι βιώσιμο…. αυτό δεν είναι διαχειρίσιμο. .. αυτό δεν είναι σωτήριο. Συνεπώς, η τρόικα, ουσιαστικά, δεν υπάρχει πια.  Έχει διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη, επειδή το πρόγραμμά της απέτυχε οικτρά. Ωστόσο, αυτό το αυταπόδεικτο γεγονός αρνούνται να το αναγνωρίσουν τα δύο εναπομείναντα μέλη της πρώην τρόικας, αλλά και η ελληνική Κυβέρνηση. Εξακολουθούν να παίζουν με την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, και η δραματική παράσταση συνεχίζεται. Εξακολουθούν να περιπαίζουν, να αποπροσανατολίζουν, αλλά και να εξαπατούν τον ελληνικό λαό.

Και, λοιπόν, τι θα μπορούσε να επιδιώκει  η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα, κάτω από τις συνθήκες αυτές;

Η απάντηση είναι ότι και τώρα, όπως και όλους αυτούς  τους τελευταίους μήνες, το μόνο που αναζητείται στην πλάτη του ελληνικού λαού, είναι να κερδηθεί  χρόνος.

Στο να κερδίσει  χρόνο, και σε τίποτε άλλο, απέβλεπε και η επίσκεψη της  κυρίας Μέρκελ  στην Αθήνα, προκειμένου να υλοποιηθούν δύο κυρίαρχοι στόχοι, πριν από το συμβάν του GREXIT. Ο πρώτος απέβλεπε στη στήριξη της τριτοκομματικής  κυβέρνησης, ώστε να  έχει το χρόνο  να ολοκληρώσει το μακάβριο έργο της. Δηλαδή, οι μισθοί και οι συντάξεις να φθάσουν στα  περίπου 250Ε , η ανεργία στο 35%, η ύφεση να ξεπεράσει το 8%  για το 2013 και να έχει εντελώς ξεχαρβαλωθεί η παραγωγική βάση της οικονομίας, καθώς και να εξαφανιστούν και  τα  τελευταία κατάλοιπα του κράτους πρόνοιας. Ο δεύτερος αναφέρεται στην ανάγκη συνέχισης, με όσο γίνεται πιο επιταχυνόμενο ρυθμό, του ξεπουλήματος  της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών, αρχικά αυτών με λίγους κατοίκους, και στη συνέχεια και των λοιπών και εγκατάστασης, αρχικά, στη Θράκη των ειδικών ζωνών (ΕΟΖ), που θα επεκταθούν αργότερα και αλλού.

Εξυπακούεται, φυσικά, ότι η συνέχιση της αιματοχυσίας του ελληνικού λαού δεν πρόκειται  να του εξασφαλίσει  την παραμονή του στην ευρωζώνη. Ωστόσο, φαίνεται ότι η κυρία Μέρκελ και οι πέριξ αυτής δεν έχουν ακόμη, εντελώς, αποφασίσει πως θα δρομολογηθεί  αυτό το GREXIT, έτσι που να μη βλάψει υπέρμετρα τη Γερμανία. Και η ελληνική Κυβέρνηση, ακριβώς, όπως αδρανοποιήθηκε,  με τόσο εγκληματικές συνέπειες, ενόσω οι δανειστές μας ξεφόρτωναν άνετα τα ελληνικά ομόλογα, κάνοντας ασύμφορο το κούρεμα του χρέους, με τον ίδιο τρόπο και τώρα, κλείνει τα μάτια  στην πραγματικότητα  και συνεχίζει την, χωρίς περιεχόμενο, συζήτηση με την ανύπαρκτη τρόικα.  Ειδικότερα, η τριτοκομματική Κυβέρνηση τώρα επιδιώκει την επιμήκυνση, δίνοντας την εντύπωση ότι αυτή θα μας σώσει. Αλλά, φυσικά, και δεν είναι λύση, όχι μόνο επειδή δεν την αποδέχεται η Ευρώπη, αλλά και επειδή, χωρίς ανάπτυξη, θα πρόκειται απλώς, για παράταση του επιθανάτιου ρόγχου της Ελλάδας.

Και μια παρένθεση. Συχνά, φίλοι εκφράζουν την απορία τους, για το πώς συμβαίνουν αυτά τα τραγελαφικά, στη χώρα μας, και τι κάνουν επιτέλους οι τόσοι και τόσοι μνημονιακοί οικονομολόγοι. Η απάντηση είναι  πολύ απλή. Δηλαδή, όλοι, οι εμπλεκόμενοι οικονομολόγοι, σ’αυτά τα αίσχη που μας συμβαίνουν,  έχουν σιωπηρώς  αποδεχθεί ρόλο εκτελεστή των μνημονίων.  Και αυτό κάνουν.

Η Ελλάδα, τώρα,  έχει δραματική ανάγκη από έναν Ηγέτη, ακριβώς όπως τότε, πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους.  Να ξαναδώσει στους Έλληνες τη χαμένη τους αξιοπρέπεια, να τους πείσει ότι πρέπει και ότι μπορούν να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, εγκαταλείποντας τον βόρβορο των δυόμισι τελευταίων ετών, και  να τους οδηγήσει στην αναγέννηση.

Προηγούμενο άρθροΤο τραγούδι της ημέρας / Πάμε Αλεξάνδρεια;
Επόμενο άρθροΑλλάξτε τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών σας (1ο μέρος)
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.