Η επίταξη και το δικαίωμα του άλλου

0
801

Στην ιστορία της επίταξης έχουμε δύο κυρίαρχα στοιχεία και ένα διακύβευμα.

Από τη μια συνδικαλιστές παλαιάς κοπής, που είναι πρόθυμοι να ταλαιπωρήσουν ολόκληρη την κοινωνία για πάρτη τους ή για μία συντεχνία χωρίς καμία τύψη (θα είχε ενδιαφέρον να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία ανά φορέα για το πώς «μπήκαν στο δημόσιο» οι εργαζόμενοι).

Από την άλλη η κυβέρνηση και δη ο πρωθυπουργός δείχνει μια αποφασιστικότητα -που εξέλιπε τα προηγούμενα 20-30 χρόνια- για την υπεράσπιση του αυτονόητου, δηλαδή την μη καταχρηστικότητα της συλλογικής αντίδρασης.

Στη μέση το διακύβευμα: αν μετά από δεκαετίες ευνουχισμού στο όνομα μιας διαλυτικής αριστεράς και μιας μαλθακής δεξιάς, θα γίνει επιτέλους σεβαστό το δικαίωμα του άλλου (εν προκειμένω στις μεταφορές). Αν θα εφαρμοστούν τα όρια κοινωνικού σεβασμού που έχει ακόμη και ο συνδικαλισμός. Εκείνα τα όρια που όταν ξεπερνιούνται, φέρνουν το συνδικαλισμό απέναντι στην κοινωνία. Μια τακτική που τα προηγούμενα χρόνια απαξίωσε πλήρως το συνδικαλισμό.

Φ.Θ.

Προηγούμενο άρθρο“O γάιδαρος ο Μένιος, ο παραχαϊδεμένος”
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση του βιβλίου του Κ. Τριανταφυλλάκη στη Θεσσαλονίκη
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.