Η κεφαλή του…ιχθύος!

1
472

Μου τηλεφώνησε ο επιχειρηματίας γείτονας και φίλος μου Θόδωρος για να μου θέσει, όπως είπε, 4 ερωτήματα, 3 «πονηρά» και ένα ΑΦΕΛΕΣ…

Πρώτο «πονηρό» ερώτημα:

«Τι μάρκας αυτοκίνητα οδηγούν οι περισσότεροι ανωτέρων βαθμίδων πανεπιστημιακοί καθηγητές;»

Η απάντηση που του έδωσα ήταν Mercedes, BMW, Audi, Saab, Volvo, Lexus και ότι άλλο «πολυτελείας» όχημα κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά!

Είναι πικρόχολο και κακόψυχο το ερώτημά μου είπε ο Θόδωρος. Καθόλου, του απάντησα, συνέχισε.

Δεύτερο «πονηρό» ερώτημα:

«Πόσοι Πρυτάνεις και Πρόεδροι ΤΕΙ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ στο Νέο Νόμο της κ Διαμαντοπούλου που τους στερεί πάγια και άγνωστα αλλά καλά προνόμια;»

Η απάντηση που του έδωσα συνοψίζεται σε δύο λέξεις:

ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ!

Τρίτο «πονηρό» ερώτημα:

«Ποια σκοπιμότητα πέραν της επίδειξης χλιδής και πλούτου που πληρώνουν οι ταλαίπωροι Έλληνες φορολογούμενοι εξυπηρετούν οι MERCEDES με οδηγούς υπαλλήλους των ΑΕΙ και ΤΕΙ που μεταφέρουν από τα σπίτια τους στα Πανεπιστήμια ή τα ΤΕΙ τους Πρυτάνεις και Προέδρους που ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ το Νέο Νόμο για την Ανωτάτη παιδεία;»

Έ, καλά τώρα Θόδωρε, «στελέχη» είναι της Ανωτάτης μας Παιδείας κάτι σαν τα «golden boys” των ιδιωτικών επιχειρήσεων…

Ξεκαρδίστηκε στα γέλια στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο Θόδωρος και μου λέει τώρα θα σου θέσω και το ΑΦΕΛΕΣ ερώτημα, που έχει  τρία σκέλη, για να τελειώνουμε:

«Στην Ελλάδα των καταλήψεων, της τρόικα και της επικείμενης πτώχευσης (άντε να την πούμε «κούρεμα» ακόμη και…default) δεν ζούνε οι κορυφαίοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ και δεν αντιλαμβάνονται ότι αποτελεί χυδαία πρόκληση η συνέχιση της χρήσης ΚΡΑΤΙΚΩΝ MERCEDES  να τους πηγαινοφέρνουν με έξοδα της ανύπαρκτης πια ελληνικής οικονομίας; ΔΕΝ μπορούνε να οδηγήσουν τα δικά τους αυτοκίνητα όπως έκαναν ΠΡΙΝ γίνουν Πρυτάνεις και Πρόεδροι και όπως κάνουν οι συνάδελφοί τους;»

«Τι έχουν να πούνε ως πνευματικοί ηγέτες σε σένα και όλους τους μισθωτούς του Δημοσίου και των ιδιωτικών επιχειρήσεων Έλληνες που βλέπουν εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις να μηδενίζονται;»

«Τι έχουν να πούνε στους μέχρι χτες επιτυχημένους επιχειρηματίες που τώρα πουλάνε για ένα κομμάτι ψωμί τα πολυτελή τους αυτοκίνητα καθώς αδυνατούν να τα συντηρήσουν ενώ οι Πρυτάνεις ΑΕΙ και οι Πρόεδροι ΤΕΙ συνεχίζουν να πηγαινοέρχονται με MERCEDES και έξοδα του Δημοσίου;»

Βέβαια στο σημερινό μου σχόλιο πολλοί παλαιοί συνάδελφοι (εγώ πλέον είμαι συνταξιούχος Πανεπιστημιακός καθηγητής) ίσως αντιτάξουν το λογικοφανές επιχείρημα…μα ούτε οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ δεν επέστρεψαν τις MERCEDES τους, είπα εγώ στον Θόδωρο…

Και άκουσα να μου λέει, όπως φαντάζομαι λένε και πολλοί απλοί Έλληνες μεροκαματιάρηδες, επιστήμονες, και στελέχη ότι οι Βουλευτές είναι Πολιτικοί και για τους Πολιτικούς δεν έχει μείνει καμιά εκτίμηση!

Ενώ ένας Πρύτανης ΑΕΙ, ένας Πρόεδρος ΤΕΙ είναι ο «κορυφαίος» της πνευματικής και επιστημονικής ελίτ, δηλαδή «η κεφαλή του ιχθύος» και όπως λέει σοφά ο Λαός μας (και το έχουνε ξεχάσει οι ακαδημαϊκοί) …

ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!…

 

 

 

 

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ αποτυχία δεν είναι ασθένεια
Επόμενο άρθροe-freddo / “οι αγανακτισμένοι του Ιουνίου, γίναμε πια απελπισμένοι”
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.