Η Κύπρος και η Ρωσία δεν «τα έσπασαν» έτσι απλά

0
264

Η Ρωσία απέρριψε πρόσφατα μια συμφωνία για να σώσει τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου. Με μια πρώτη ματιά, η κίνηση έμοιαζε με ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος. Στην πραγματικότητα, μια αξιόπιστη προσφορά δεν ήταν ποτέ στο τραπέζι των συζητήσεων και η Μόσχα δεν χρειάζεται καμιά συμφωνία για να εξασφαλίσει την κυριαρχία της στο νησί.

Ο YURI M. ZHUKOV είναι συνεργάτης Πρόγραμμα Διεθνών Σχέσεων για την Παγκόσμια Κοινωνία και Ασφάλεια του Κέντρου Weatherhead και συνεργάτης του Ινστιτούτου Ποσοτικών Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Harvard.

Foreign Affairs – Hellenic Edition

Προηγούμενο άρθροΕκστρατεία ζεόλιθου στην ελληνική ΑΟΖ
Επόμενο άρθροΈλληνες Σκηνοθέτες: «Να κλείσει ο θίασος Καμίνη»
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.