Η Κύπρος στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

0
258

Λευκωσία, Κύπρος

Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της κρίσης χρέους που απειλεί την σταθερότητα της ευρωζώνης –αν όχι και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση– και με την προοπτική της επιβολής μνημονίου και στην ίδια, η Κύπρος αναλαμβάνει από σήμερα, Κυριακή την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η κυβέρνηση της Κύπρου χαρακτηρίζει ως μία από τις ιστορικότερες στιγμές της Κυπριακής Δημοκρατίας την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, όπως τόνισε στο ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Επεσήμανε ότι η Κύπρος ως προεδρεύουσα χώρα θα βρίσκεται για έξι μήνες στο επίκεντρο της προσοχής, ενώ μια επιτυχημένη προεδρία θα αναβαθμίσει το κύρος της όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και ευρύτερα. Σε ερώτηση, κατά πόσο η προσφυγή της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης έχει επηρεάσει την κυπριακή προεδρία, σημείωσε ότι ουδείς Ευρωπαίος εταίρος έθεσε παρόμοιο ζήτημα.

μέσω ΤΟ ΒΗΜΑ 

Προηγούμενο άρθροΗ Ισπανία σπάει κάθε ρεκόρ
Επόμενο άρθροΓιάννης Κότσιρας on the road αυτό το καλοκαίρι!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.