Η παραπληροφόρηση των γερμανικών ΜΜΕ

0
954

Γράφει η Χριστίνα Ζαχαρία / Πολιτικός Επιστήμονας / [email protected]

Τα ΜΜΕ κάθε χώρας διαδραματίζουν έναν αδιαμφισβήτητα σημαντικό ρόλο: αυτόν την πληροφόρησης και συγκεκριμένα αυτόν της επιλεκτικής πληροφόρησης. Τα ΜΜΕ ασκούν τη δική τους προπαγάνδα μέσω της επιλεκτικής προβολής θεμάτων και μέσω της κομματοποιημένης στάσης τους. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι αμφότερα, τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ, χρειάζονται την αλληλοστήριξη: αφενός τα κόμματα χρειάζονται ένα μέσο για να προβάλουν τις θέσεις τους και να διασφαλίσουν τη μεγιστοποίηση της προβολής τους, αφετέρου τα ΜΜΕ χρειάζονται τα πολιτικά κόμματα για να εξασφαλίσουν την πλήρωση της ημερήσιας διάταξής τους.
Τα παραπάνω αποτελούν ένα δόγμα που ισχύει παγκοσμίως. Όσον αφορά, όμως, στην περίπτωση της Γερμανίας και τη στάση της απέναντι στον ελληνικό λαό, έχουμε, επιπροσθέτως, τον παράγοντα παραπληροφόρηση. Συγκεκριμένα, τα ελληνικά δάνεια, με τα ουδόλως ευκαταφρόνητα επιτόκια, παρουσιάζονται στον ελληνικό λαό ως «δωρεές», ξεσηκώνοντας τους γερμανούς φορολογούμενους πολίτες κατά της Ελλάδας. Οι Έλληνες παρουσιάζονται ως ένας αργόσχολος, τεμπέλικος λαός διαγράφοντας και ξεχνώντας το ελληνικό παρελθόν στη Γερμανία. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι την περίοδο της ελληνικής μετανάστευσης, αρκούσε μία σύσταση για να προσληφθεί ένας Έλληνας.
Τέλος, επιδίδονται σε ψευδή ρεπορτάζ και συνεντεύξεις αναφέροντας ότι οι μισθοί που επικρατούν στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότεροι από τους αντίστοιχους της Γερμανίας, επιδεινώνοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, τη στάση που επικρατεί απέναντι στη χώρα μας.
Όλα τα παραπάνω έρχονται να συμπληρώσουν και να ολοκληρώσουν το πολύ καλά οργανωμένο γερμανικό σχέδιο: στόχος είναι ο εκμηδενισμός της Ελλάδας, η βαλκανιοποίηση της χώρας μας και ο εξευτελισμός του ελληνικού λαού. Σκοπός είναι η μετατροπή αυτού του σημαντικού γεωστρατηγικού χώρου σε ένα ευρωπαϊκό, και κυρίως, γερμανικό προτεκτοράτο.
Τα ΜΜΕ αποτελούν απλώς το φερέφωνο της γερμανικής ηγεσίας. Μέσα από την ματιά των γερμανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης μπορεί να αντικρίσει κανείς τη Γερμανία ως μία νέα Αμερική η οποία με το σύγχρονο σχέδιο Μάρσαλ προσπαθεί να «σώσει», δηλαδή να εξουσιάσει, τη γηραιά ήπειρο. Και δυστυχώς καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της Μέρκελ. Κανένας ευρωπαίος πολιτικός δεν έχει την οικονομική, πολιτική και λαϊκή στήριξη ώστε να μπορέσει να σταματήσει τα σχέδια της γερμανικής ηγεσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.