Η «Σαμαράς & Συνεργάτες» στο Money Show

0
686

samarasΤην περίοδο που διανύουμε η ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης είναι επιτακτική. Εξίσου σημαντική είναι και η συμμετοχή των φορέων αλλά και εκπροσώπων του επιχειρείν σε ένα συνεχή και παραγωγικό διάλογο. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη το Πολυσυνέδριο Money Show, το οποίο λαμβάνει χώρα φέτος για 26η φορά στις 22, 23 & 24 Μαΐου 2015 στο ξενοδοχείο Hyatt.

Ο όμιλος εταιρειών Σαμαράς & Συνεργάτες μαζί με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και την εταιρεία Excess Advertising συνδιοργανώνουν το Money Show.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Σαμαράς & Συνεργάτες, κ. Δημήτρης Σαμαράς, “η εφαρμογή του εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη θα πρέπει να διευκολύνεται από το θεσμικό πλαίσιο. Προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι η αποκόλληση του δημόσιου τομέα και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα από αγκυλώσεις του παρελθόντος και η απενοχοποίηση του επιχειρείν στη χώρα μας. Θα πρέπει στην Ελλάδα να πιστέψουμε ότι οι επιχειρήσεις δεν αποτελούν μόνο ιδιωτικό, αλλά κυρίως εθνικό κεφάλαιο”.

“Βασικοί άξονες οι οποίοι θα πρέπει να μελετηθούν και να αποτελέσουν, κατά προτεραιότητα, το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης είναι: η ενέργεια, ο τουρισμός, ο αγροδιατροφικός τομέας και η παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, με σημαντικότερη, όμως, παράμετρο τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να μην εμποδίζει την πολυπόθητη ανάπτυξη. Θα πρέπει δηλαδή να επανασχεδιαστούν όλες οι δομές της εξουσίας, κυβέρνηση, Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι, ώστε αυτές σε κάθε περίπτωση να υπηρετούν την ανάπτυξη της χώρας”, τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Από το βήμα των 120 εκδηλώσεων του Πολυσυνεδρίου, επιχειρηματίες, τεχνοκράτες, σύμβουλοι επιχειρήσεων και στελέχη εταιρειών, θα αναλύσουν, θα προτείνουν και θα παρουσιάσουν τις καλύτερες πρακτικές υλοποίησης επενδύσεων και ανάπτυξης νέων εταιρικών σχημάτων (start-up).

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εκδήλωση με θέμα «Μεταφορές – εξωστρέφεια – Ενέργεια: Πυλώνες Ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου και θα αποτυπώσει τις προοπτικές ανάπτυξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Β. Ελλάδος, του λιμένα και του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, της Διεθνούς Έκθεσης, αλλά και τις επενδύσεις της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Θεσσαλονίκης.

Ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην υλοποίηση ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων, καθώς και στην προσπάθεια ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων διαδραματίζει ο όμιλος εταιρειών Σαμαράς & Συνεργάτες, υπό το ρόλο του οικονομοτεχνικού συμβούλου, ο οποίος δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα των τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις.

Να σημειωθεί ότι τo Money Show έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Μακεδονίας και Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: www.italchamber.gr, Facebook ‘money show thessaloniki’.

Προηγούμενο άρθροΗ Ζωή Κωνσταντοπούλου προσφέρει γέλιο (;)
Επόμενο άρθροΕΥ CLUB: εκδήλωση για την πρόληψη στο Money Show stiw 23/5
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.