Η σοφία των Ισραηλινών και η βλακεία μας

0
309

Του Σάββα Ιακωβίδη

Πόσοι από σας γνωρίζετε ποιος είναι ο Michael Sharan; Ούτε κι εμείς τον γνωρίζαμε, μέχρι που διαβάσαμε με πολλή προσοχή τι είπε πριν από αρκετές ημέρες, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επαγγελματικό γεύμα του επιχειρηματικού συνδέσμου Κύπρου-Ισραήλ. Ο Michael Sharan είναι διευθύνων σύμβουλος της Dagon Silos και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Κατασκευαστών του Ισραήλ. Μιλώντας ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών και πολλών Κυπρίων επιχειρηματιών, εξήγησε πώς η χώρα του κατάφερε να αποφύγει την παρούσα οικονομική κρίση. Την απέδωσε όχι τόσο στην «τύχη» αλλά κυρίως και περισσότερο στη σοφία, στην αποφασιστικότητα και στην πολιτική βούληση των Ισραηλινών. Ο Michael Sharan υποστήριξε ότι ο πρώτος από τους παράγοντες, που προστάτεψαν το Ισραήλ, ήταν ο χρόνος. Όπως εξήγησε, η χώρα βρέθηκε στη δίνη σοβαρών δημοσιονομικών προβλημάτων την περίοδο 2003 – 2004, με αποτέλεσμα να πάρει, από τότε, τολμηρά μέτρα, τα οποία έδωσαν περιθώριο ελιγμών στη συνέχεια.

μέσω Sigma Live 

Προηγούμενο άρθροΠΑΡΑΛΟΞΑ / Η τράπεζα, η ουρά και η «παλιά συνάδελφος»
Επόμενο άρθροΈκθεση παραδοσιακής μικρασιατικής φορεσιάς
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.