ΑΝΟΙΓΩ ΦΥΛΛΟ ΣΤΗΝ ΓΚΟΥΡΜΕ DETROP ΤΗΣ Δ.Ε.Θ..

0
1066
Cutting board with genuine Italian food. White wine glass, ripe hard cheese from ewe's milk and walnuts. Warm ray of light in the background. Space for text

Της Έφης Τσαμπάζη/ [email protected]

Δημήτρης ΣκαρμούτσοςΛάτρης του κρασιού, κυρίως του λευκού, το γεύομαι και το απολαμβάνω περισσότερο όταν το συνοδεύω με κασέρι. Και δεν είμαι η μόνη. Οι άνθρωποι της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης πιάνουν για ακόμη μια φορά το σφυγμό της εποχής και παρουσιάζει με μεγάλο ενθουσιασμό την τέχνη της γαστρονομίας και τα ποιοτικότερα ελληνικά τρόφιμα και ποτά. Και εμείς με μεγάλο ενθουσιασμό υποδεχόμαστε την 26η Detrop Boutique, τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η λέξη Boutique μου δίνει την αίσθηση ότι δεν θα δοκιμάσω προϊόντα που «μπαινοβγαίνουν» στο σπίτι μου. Είναι σίγουρο ότι θα μου ανοίξει ορίζοντες στη γεύση ενώ θα πάρω μαθήματα από καταξιωμένους σεφ έτσι ώστε να είμαι μια οικοδέσποινα, πολύ ψαγμένη. Η έκθεση διοργανώνεται παράλληλα με την 7η Artozyma, τη Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Πρώτων Υλών, Εξοπλισμού & Έτοιμων Προϊόντων.

Ηλίας ΜαμαλάκηςΚυρίαρχο θεματικό αφιέρωμα στην Detrop Boutique θα αποτελέσει το «Cheese & Wine», όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα βρεθούν τα δύο αυτά προϊόντα στον ίδιο χώρο ως εκθεσιακό γεγονός. Το κρασί με το τυρί και ο συνδυασμός τους αποτελεί τέχνη. Μια τέχνη που απαιτεί επαρκή γνώση τόσο των κρασιών όσο και των τυριών. Για αυτό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με αναβαθμισμένη δομή, παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και θα πλαισιώσουν τον χώρο γευσιγνωσίας. Μέσα από τις πολυάριθμες εκδηλώσεις θα δώσουν ζωή στα ίδια τους τα προϊόντα και την ευκαιρία να τα συνδυάσουν με τα ανάλογα κρασιά, δημιουργώντας εναλλακτικές προτάσεις πώλησης και προώθησης.

Χριστόφορος ΠέσκιαςΟι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο «Cheese & Wine» θα γίνουν από τον διακεκριμένο γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη και η παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από τον βραβευμένο οινολόγο- sommelier Απόστολο Πλαχούρα. Master Classes θα γίνουν με τους Δημήτρη Σκαρμούτσο, Χριστόφορο Πέσκια και Παναγιώτη Δεληθανάση.

Η διοργάνωση απευθύνεται σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, που ασχολούνται με την παραγωγή ποιοτικών, παραδοσιακών και πιστοποιημένων προϊόντων. Ως έκθεση με καινοτομικό χαρακτήρα ενσωματώνει ιδιαίτερα στοιχεία και εμπνεύσεις, όπως Pop Up (αναδυόμενα) εστιατόρια, όπου παρουσιάζονται πρωτοποριακές γαστρονομικές επιδείξεις σε ειδικούς χώρους εστίασης με διαφορετικές πάντοτε θεματικές. Παράλληλα, εκπρόσωποι κορυφαίων εταιρειών από διάφορους τομείς της αλυσίδας τροφίμων θα αναλύσουν τις νέες τάσεις, τις καινοτομίες και τις ευκαιρίες που όλοι οι επαγγελματίες στους τομείς των τροφίμων και ποτών θα πρέπει να γνωρίζουν.

Παναγιώτης ΔεληθανάσηςΑκόμη, οι εκθέτες θα έχουν τη μοναδική δυνατότητα να αποκαλύψουν τα νέα τους προϊόντα στα ράφια του Corner Showroom, το οποίο θα διαθέτει η έκθεση και να διεκδικήσουν ένα τιμητικό βραβείο.

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της 7ης Artozyma θα υλοποιηθεί το 2 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού. H εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2010 στη Θεσσαλονίκη και στόχος της είναι να στηρίξει τις επιχειρήσεις του κλάδου, βοηθώντας στην προώθηση και εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων αρτοποιίας. Οι στόχοι της διοργάνωσης του 2ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ψωμιού συνοψίζονται στην προβολή και αναβάθμιση της τέχνης του «ζυμαριού και του πλάθειν», στην παρουσίαση των παραδοσιακών και σύγχρονωνδυνατοτήτων της δημιουργίας αρτοσκευασμάτων στο φούρνο, στη δημιουργία μίας Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας κα.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων με θέμα: «Τεχνολογία- Καινοτομία στην Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική», ενώ η έκθεση θα φιλοξενήσει και την ετήσια συγκέντρωση των προέδρων των Σωματείων Αρτοποιών Ελλάδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.