Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

0
1042

ΦΥΣΙΚΗ

Στο Θερινό Σχολείο Φυσικής οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές, ζουν το όνειρό τους.

Οι μαθητές επισκέπτονται τα εργαστήρια του τμήματος Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν πειράματα προσομοιώνοντας βαρυτικά κύματα και χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία, γνωρίζουν έννοιες της Φυσικής κάνοντας Γυμναστική, μετρούν με υπερσύγχρονο βιο-κινητικό εξοπλισμό τις αθλητικές τους ικανότητες και βιώνουν τη Φυσική, ξεναγούνται –εικονικά- στο μεγαλύτερο πείραμα του κόσμου στο CERN, συμμετέχουν σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό Φυσικής στο Magic Park κι επίσης θα κάνουν έναστρες…εξορμήσεις πραγματοποιώντας αστροπαρατηρήσεις με τηλεσκόπια.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ, διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών , καθηγητές τεσσάρων εργαστηρίων του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, σχολικούς συμβούλους φυσικών επιστημών, υπεύθυνους του ΕΚΦΕ Κέντρου Νεάπολης και Τούμπας, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, την Ελληνογερμανική Αγωγή, τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας, την Εταιρεία Ανάλυσης Αθλητικών ικανοτήτων SmartPhysio και άλλους φορείς της Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης.

Το θερινό σχολείο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου και θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από 27 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου. Οι μαθητές θα διαμένουν στο σπίτι τους, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τις 09:30- 19:00. Για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς τα εκπαιδευτήρια διατίθεται λεωφορείο, το οποίο θα ξεκινά καθημερινά από τον Λευκό Πύργο στις 09:00.

 

Το κόστος συμμετοχής είναι 100 ευρώ και συμπεριλαμβάνονται έντυπο υλικό, γεύματα, μετακινήσεις με λεωφορείο, συμμετοχή στις δραστηριότητες (ΝOESIS, Magic Park), ατομική ασφάλιση. Ειδικές τιμές για τους πρωτεύσαντες των Διαγωνισμών Φυσικής της ΕΕΦ και τα παιδιά των μελών της ΕΕΦ. Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί προτεραιότητα. Να διευκρινίσουμε ότι όλοι οι ομιλητές συμμετέχουν αφιλοκερδώς, ενώ το κόστος συμμετοχής των 100 ευρώ ανά μαθητή καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του σχολείου.

http://eef.gr/enimerosi/1273-fisiki-2016.html

Για πληροφορίες στο [email protected] και [email protected]

Προηγούμενο άρθροΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
Επόμενο άρθροΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΚΟΠΟΥΛΟΣ «ΤΑΞΙΔΙ ΨΥΧΗΣ…»
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.