Η ώρα των ανθρώπων

0
950

94683-dimiourgiaxana_358395560Σ΄αυτές τις εκλογές φαίνεται ξεκάθαρα η αφύσικη διάταξη του πολιτικού μας σκηνικού. Στο ίδιο κόμμα συνυπάρχουν σοβαροί με γραφικούς, μεταρρυθμιστές με λαϊκιστές, ευρωπαϊστές με δραχμολάγνους, ιδεολόγοι με καιροσκόπους. Η πόλωση δημιουργεί τεχνητή συσπείρωση. Ένα κόμμα – συνονθύλευμα κρατιέται ενωμένο όχι λόγω της ιδεολογικής συνάφειας των μελών του, αλλά λόγω της πίεσης του αντιπάλου. Την ψήφο μας διεκδικούν ανομοιογενή υπολείμματα πελατειακών μηχανισμών και “ξεκαινουργιασμένα” υλικά κατεδάφισης.
Σ’ αυτές τις εκλογές η “Δημιουργία, ξανά!” δεν συμμετέχει. Ούτε δίνει “γραμμή” στους ψηφοφόρους της. Πρώτον, διότι ο υπεύθυνος πολίτης κρίνει και αποφασίζει χωρίς “καθοδήγηση”. Δεύτερον διότι όλα τα κόμματα που διεκδικούν είσοδο στη Βουλή έχουν υποκύψει στην αμαρτωλή ηδονή του λαϊκισμού. Στην κλασική: “θα σας δώσουμε…” ή στην μεταμοντέρνα: “θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν θα χαλάσουμε τη ζαχαρένια κανενός”. Όμως ανάμεσά τους, υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν και προσπαθούν να κάνουν την υπέρβαση: να αλλάξουν ένα σάπιο σύστημα “από μέσα”. Στηρίξτε αυτή τη διακομματική συμμαχία ποιότητας. Είναι η μόνη που έχει ελπίδες να αλλάξει και τη χώρα και το πολιτικό σκηνικό. Αγνοήστε το κόμμα του ψηφοδελτίου και ψηφίστε ανθρώπους, που θέλουν τις μεταρρυθμίσεις, που δεν μασάν τα λόγια τους, που δεν μετρούν το πολιτικό κόστος.
Αν αποφύγουμε την καταστροφή, άνθρωποι θα το έχουν καταφέρει, όχι κόμματα .

Προηγούμενο άρθροΓιάννα Παναγοπούλου: Μόνον ευχές για τη “Θεσσαλονίκη ψηλά”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός: “Στόχος είναι η Ελλάδα να βρει και πάλι τον δρόμο της”
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.