Θεριεύει το χρέος ΚΑΙ εξαιτίας των νέων μέτρων

0
678

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

 

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Olli Rehn αναγνώρισε –καιρός ήταν- μόλις χθες, ότι «το ελληνικό χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο» -κάτι που ήταν αυταπόδεικτο, βέβαια, από την αρχή- και ότι οι δανειστές οφείλουν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα! Πράγματι, το χρέος εκτιμάται για  το 2013, στο 189% μέσα στο ΑΕΠ. Υπενθυμίζω ότι το ελληνικό δράμα, και τα δήθεν «σωτήρια μέτρα» άρχισαν με χρέος 115% στο ΑΕΠ. Δηλαδή, με χρέος σχεδόν βιώσιμο!!!

Αναγνώρισε, επίσης, ο κ. Επίτροπος, ότι «αν δεν ληφθούν μέτρα» η δυναμική του χρέους  θα εξακολουθήσει να  είναι ανοδική-κάτι, επίσης, αυταπόδεικτο από την πρώτη στιγμή.

Ωστόσο, διαψεύδοντας την –οπωσδήποτε φρούδα εξαρχής–  αισιοδοξία του Πρωθυπουργού, καθώς και των πέριξ αυτού φερέφωνων δημοσιογράφων, ο κ. Olli Rehn αποκλείει διαγραφή τμήματος του χρέους, και αποκλείει επίσης και «κούρεμα».

Αυτό, λοιπόν, που μένει, ως αντιμετώπιση της μη βιωσιμότητας του χρέους – που μόλις τώρα ανακαλύπτεται, ακριβώς, απ’ αυτούς που επιβάλλουν τα όχι μόνο βάρβαρα, αλλά και άκρως αναποτελεσματικά, αλλά και  εντελώς αντίθετα των επιβαλλομένων μέτρα- είναι συννεφώδες και  αδιευκρίνιστο, όπως άλλωστε ήταν και όλα αυτά τα τρία μαρτυρικά χρόνια. Και ερωτάται, γιατί βιαστήκαμε τόσο πολύ για να βάλουμε ακόμη μια θηλιά στο λαιμό μας, με την ψήφιση χθες των νέων αιματηρών μέτρων;;;; Για να μας χλευάζουν ακόμη περισσότερο οι εταίροι μας;;;;

Προς το παρόν, όμως,  εξυπακούεται (!!!), σύμφωνα με τους ιθύνοντες της ΕΕ και της χώρας μας,  ότι η άμοιρη Ελλάδα και ο εξαθλιωμένος λαός της οφείλουν –απαρέγκλιτα, πάντοτε- να εφαρμόζουν και τα παλαιότερα, αλλά και τα νεότερα μέτρα, παρότι εξαιτίας τους το χρέος μας καθίσταται ολοένα  και πιο απελπιστικά μη βιώσιμο!!!

Είναι εντυπωσιακό, αδιανόητο και ανεξήγητο το πώς 153 Έλληνες βουλευτές, κατά τεκμήριο με υψηλότερο ΙQ και μορφωτικό επίπεδο από το μέσο ελληνικό, πείστηκαν-γι ακόμη μια φορά- να ψηφίσουν μέτρα, που κάνουν το χρέος ακόμη πιο ασήκωτο, ακόμη πιο απειλητικό, ακόμη πιο μη διαχειρίσιμο, όχι πια μόνο για την οικονομία, που ούτως ή άλλως ψυχορραγεί, αλλά και για την εθνική μας υπόσταση.

Να το επαναλάβω. Μια ασθενική ελπίδα υπάρχει ακόμη στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, εξυπακούεται χωρίς πολιτικούς.

Προηγούμενο άρθροΟ εξαιρετικά φυσιολογικός Cody…
Επόμενο άρθροEφεδρείες και Μνημόνιο
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.