“Θεσσαλονίκη 100+. Η διαπραγμάτευση της νεωτερικότητας με αφορμή μια έκθεση για την αρχιτεκτονική και την πόλη” στο Δίκτυο Ναυαρίνο

0
422

Το Δίκτυο Ναυαρίνο, πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σας προσκαλεί σε ανοιχτή συζήτηση σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, και ώρα 20:00 στο Δίκτυο Ναυαρίνο (Απελλού 3, Θεσσαλονίκη), με προσκεκλημένο ομιλητή τον καθηγητή αρχιτεκτονικής στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. και ακαδημαϊκό υπεύθυνο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του Ε.Α.Π., Νίκο Καλογήρου και θέμα “Θεσσαλονίκη 100+. Η διαπραγμάτευση της νεωτερικότητας με αφορμή μια έκθεση για την αρχιτεκτονική και την πόλη”.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Καιρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής του Δικτύου Ναυαρίνο.

Λίγα λόγια για τον Νίκο Καλογήρου

O Νίκος Καλογήρου πήρε το 1975 το δίπλωμα του Αρχιτέκτονα (ΠΣ ΑΠΘ). Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Παρίσι στην Ιστορία, Γεωγραφία και Δημογραφία των Πληθυσμών και Κοινωνικών Ομάδων (DEA, EHESS, 1976), στην Πολεοδομία (Certificat, 1976, Diplôme de Formation Supérieure, 1979, CRU) και στην Αστική και Περιφερειακή Ανάλυση (DEA, Univ. Paris l, 1977). To 1979 πήρε το διδακτορικό δίπλωμα από το πανεπιστήμιο Paris 1 – Panthéon – Sorbonne. Είναι καθηγητής αρχιτεκτονικού και αστικού σχεδιασμού στο τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και ακαδημαϊκός υπεύθυνος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Κτιρίων και Πόλεων του ΕΑΠ. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 100 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Έχει συγγράψει ή επιμεληθεί 35 βιβλία και τεύχη για την αρχιτεκτονική και την πολεοδομία. Το ερευνητικό και εφαρμοσμένο έργο του εκτείνεται στους τομείς της αρχιτεκτονικής σύνθεσης, του αστικού σχεδιασμού, της πολεοδομίας και της επανάχρησης συνόλων και κτισμάτων. Το εφαρμοσμένο έργο του έχει δημοσιευθεί και παρουσιαστεί στον ειδικό τύπο και σε σημαντικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το συνθετικό έργο του έχει τιμηθεί με 30 βραβεία και διακρίσεις.

H είσοδος είναι ελεύθερη

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δίκτυο Ναυαρίνο:

Τ:2310 260322 F: 2310 260332

E: [email protected]www.navarinonetwork.org

 

Το Navarino Network (ΝΝ)-Δίκτυο Ναυαρίνο ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 και είναι πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος. Το ΝΝ είναι μία ανεξάρτητη, επιστημονική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, με έδρα την Πλατεία Ναυαρίνου και στόχο την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στη δημόσια ζωή της Θεσσαλονίκης και της περιοχής της.

Προηγούμενο άρθροΒιωματικό εργαστήριο Δραματοθεραπείας
Επόμενο άρθρο“Σαν πέτρινα λιοντάρια στη μπασιά της νύχτας” στους κινηματογράφους Αθήνας και Θεσσαλονίκης
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.