ΙΣΤΟΡΙΟ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤIΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

0
737

imagesΟι ΙΣΤΟΡΙΟ-ΣΥΝΑΝΤΉΣΕΙΣ για 3η συνεχή χρονιά συνεχίζουν το ταξίδι τους στον θαυμαστό κόσμο της ιστορίας. Εξοπλιστείτε με θετική διάθεση, όρεξη για συζήτηση και διάλογο και ετοιμαστείτε να προσεγγίσουμε την ιστορία διαφορετικά. Αποβάλλετε την ιδέα της αποστήθισης, τις αυθεντίες, τις ημερομηνίες, ξεσκονίστε τις απορίες σας και ελάτε να γεμίσουμε τα κενά σας. Είτε είστε γνώστης της ιστορίας είτε απλά ακροατής θα χαρούμε να σας έχουμε στην ομάδα μας! Τι είναι ιστορία τελικά; Πώς συνδέεται το παρελθόν με το παρόν; (Οι απαντήσεις από κοντά!) Οι ΙΣΤΟΡΙΟ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ σας καλωσορίζουν! [Εισηγήτρια: Γιαννουπλάκη Κωνσταντίνα, ιστορικός ΑΠΘ]

Συνεχίζονται με επιτυχία για τρίτη χρονιά τα δωρεάν διαδραστικά σεμινάρια Ιστορίας με τίτλο «Ιστοριο-συναντήσεις» στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες Άνω Τούμπας,  Κωνσταντινουπόλεως και Άνω Πόλης σε συνεργασία με την εθελόντρια Κωνσταντίνα Γιαννουπλάκη, απόφοιτη τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Ιστορία.

Τα μαθήματα που απευθύνονται σε ενήλικες, ξεκινούν τον Οκτώβριο, έχουν ετήσια διάρκεια, με δίωρα μαθήματα σε εβδομαδιαία βάση.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα επεξεργαστούν ενδεικτικά οι παρακάτω ιστορικές ενότητες:
·         Τι είναι ιστορία
·         Μακεδονικό βασίλειο
·         Βαλκάνια
·         Κατάκτηση από Οθωμανούς
·         Σταυροφορίες
·         Επαναστάσεις στα Βαλκάνια
·         Τανζιμάτ
·         Προσωπικότητες (Αλη πασάς-Μοχάμεντ Αλι)
·         Βαλκανικοί πόλεμοι
·         Μειονότητες στα Βαλκάνια
·         Θεσσαλονίκη
Το πρόγραμμα των σεμιναρίων διαμορφώνεται ως εξής:
 • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας «Κληροδότημα Στ. Νικολαΐδη»
  Γρ. Λαμπράκη 187, τηλ. 2310 950370
  Τρίτη 12.00-13.30 μ.μ. (έναρξη 6/10/2015)
 • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως
  Κωνσταντινουπόλεως 45, τηλ. 2310 315100
  Πέμπτη 18.30-20.00 μ.μ. (έναρξη 8/10/2015)        
 • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης
  Κρίσπου 7, τηλ. 2310 219329
  Δευτέρα 18.30-20.00 μ.μ. (έναρξη 19/10/2015)
  Οι συναντήσεις είναι σε μινιαία βάση

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στις παραπάνω δημοτικές βιβλιοθήκες.

 

Προηγούμενο άρθροΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΚΟΥΡΟΥ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟΠ ΧΑΝΕ!
Επόμενο άρθροΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.