Καλημέρα από τη Νότιο Γαλλία… με μια αληθινή ιστορία

0
457
 Στα 1800 στη Ν. Γαλλία, ένας ταχυδρόμος – ο Ρενιέ – παντρεύτηκε την πανέμορφη Μαρί. Όλη η περιοχή είχε να λέει για το πόσο την αγαπούσε. Η Μαρί, όμως, όταν κατάλαβε την επίδραση που είχε η ομορφιά της, αποφάσισε ότι της αξίζει κάτι καλύτερο κι έφτιαξε σχέση με τον γαιοκτήμονα της περιοχής. Ο τελευταίος ήταν τόσο ερωτευμένος που της έστησε ένα άγαλμα στον δρόμο που οδηγούσε στην έπαυλή του.
Ο Ρενιέ δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα για την πρώην γυναίκα του. Μόνο καιροφυλακτούσε πότε θα βγει και την κοιτούσε από μακριά. Η φήμη του έρωτά του επέζησε καιρό αφότου όλοι οι πρωταγωνιστές είχαν πεθάνει. Οι ντόπιοι του έστησαν ένα άγαλμα, με το ταχυδρομικό του ποδήλατο και σε θέση ώστε να κοιτάζει για πάντα το άγαλμα της γυναίκας του. Κάποιοι θέλουν να πιστεύουν πως κι η Μαρι αγαπούσε μέσα της τον Ρενιέ και στέκεται ώστε να βλέπει ο ένας τον άλλο. Αν και, η απόσταση που δημιούργησε η φιλαργυρία της δεν θα καταργηθεί ποτέ.
© Γιάννης Χατζηαναστασίου

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.