Καλό καλοκαίρι, με βιβλία για τα παιδιά!

0
1263

ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ  Γράφει η Έλενα Αρτζανίδου / συγγραφέας – εκπαιδευτικός

«Οι φύτουλες – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ», Michael Fry – μετάφραση: Χαρά 09ddef83-3e2c-44d4-9e94-54b4edd0d47a_3Γιαννακοπούλου, εκδ. Παπαδόπουλος

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφόρησαν από την ξένη παιδική λογοτεχνία δυο υπέροχα βιβλία των Michael Fry και της ήδη γνωστής στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό Dorren Cronin.

«Οι φύτουλες – καμιά ανοχή», του Michel Fry, είναι ένα σύγχρονο βιβλίο με σημερινή και όμορφη γλώσσα, χιούμορ, αλλά και καταστάσεις σχολικού εκφοβισμού ανάμεσα σε σημερινά παιδιά που θα μπορέσουν, τα όποια προβλήματα που ο συγγραφέας τοποθετεί στην πλοκή, να επιλυθούν και με τη συνδρομή των ενηλίκων.

«Άσχημα τα νέα για τον Νικ: μια καινούργια μαθήτρια μπαίνει ανάμεσα σ’ εκείνον και τους φίλους του. Αλλά υπάρχουν και χειρότερα, γιατί όταν αντεπιτίθεται καταλήγει να φάει αποβολή. Θα καταφέρει ο Νικ να αποκαταστήσει την καλή του φήμη; Ή θα αναγκαστεί να μπει στο Πρόγραμμα Προστασίας Παιδιών, να αλλάξει ταυτότητα και να μετακομίσει στην άκρη του κόσμου;»

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία σε μετάφραση της Χαράς Γιαννακοπούλου, που απευθύνεται σε ηλικίες 9+.

Οι μικροί αναγνώστες θα την αγαπήσουν και θα ταυτιστούν μαζί της, ενώ και τα ασπρόμαυρα σκίτσα από τον ίδιο τον συγγραφέα που είναι και σκιτσογράφος, θα κρατήσουν επάνω τους το βλέμμα του αναγνώστη.

 

papadopoulos1«Τα τζιμάνια-Υπόθεση μπλε και μπερδεμένη», Doreen Cronin, μτφ Φίλιππος Μανδηλαράς, εικον. Kevin Cornell, εκδ. Παπαδόπουλος

Στην ιστορία της Doreen Cronin, «Τα τζιμάνια-Υπόθεση μπλε και μπερδεμένη», ένα παράξενο μπλε πουλάκι κάνει την εμφάνισή του στο κοτέτσι και υποστηρίζει ότι κάποιος απήγαγε το σπιτάκι του!…

Με την φωνή του σκύλου Τζέι Τζέι, ο αναγνώστης μπαίνει αμέσως στην ιστορία που αβίαστα έστησε η συγγραφέας.

Τα άκρως απολαυστικά πλασματάκια, ο Ψύλλος, η Σβούρα, η Ζαχαρένια και η Γλύκα αναλαμβάνουν να λύσουν το πρόβλημα από ένα παράξενο πουλάκι που επιμένει πως ένα κίτρινο πουλί του έκλεψε το σπίτι ή μήπως του έκανε κατάληψη!

Με σπιρτάδα, λόγο σημερινό που ρέει και απίστευτες σκηνές το βιβλίο κατακτά τους μικρούς αναγνώστες. Ταυτίζονται με τη δράση που αναλαμβάνουν οι ήρωες. Γίνονται μικροί ντεντέκτιβ και ζουν την έξυπνη δράση που στήνει και πάλι η Cronin.

Και αυτή η ιστορία, όπως και στην «Υπόθεση από άλλο πλανήτη», κερδίζει αμέσως τους μικρούς φίλους που αγαπούν την περιπέτεια και το φανταστικό.

Οι ασπρόμαυρες εικόνες του Kevin Cornell απολαυστικές.

Η μετάφραση από τον Φίλιππο Μανδηλαρά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.