ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 6Α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΣΟΥΠΑΣ

0
1974

κουλτουροβραβείαΒΗΜΑ 1: Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο faceboοk
(http://www.facebook.com/thinkfree.gr), αν δεν έχετε ήδη κάνει.

ΒΗΜΑ 2: Γίνετε μέλος της ομάδας μας στο facebook(https://www.facebook.com/groups/thinkfreemag), αν δεν έχετε ήδη γίνει.

ΒΗΜΑ 3: Στείλτε EMAIL στο [email protected] ([με όνομα & τηλέφωνο] για να μπορούμε να σας ειδοποιήσουμε!) και διεκδικήστε μια διπλή πρόσκληση για τα 6α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία, τη Δευτέρα στις 20.00 στο Θέατρο Αριστοτέλειον.

Μείνετε συντονισμένες/οι και την Κυριακή θα μάθετε εάν είστε ο τυχερός/ή που κερδίζει μια διπλή πρόσκληση! Ο τυχερός/ή θα λάβει μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Τα Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης από το 2010 αποτελούν για τη πόλη της Θεσσαλονίκης  ένα μεγάλο θεατρικό γεγονός.

Στόχοι των ΘΚΘ είναι: ενδυνάμωση του θεατρικού γίγνεσθαι στη πόλη της Θεσσαλονίκης, καθιέρωση βράβευσης για τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς, απόδοση τιμής σε ανθρώπους του θεατρικού χώρου, ενίσχυση τοπικών θεατρικών ομάδων, μια μεγάλη γιορτή για το θέατρο στην πόλη μας με πολλές παρεμφερείς δράσεις.
 
Ο πολιτιστικός ιστότοπος www.kulturosupa.gr, έχοντας ως παρακαταθήκη το θεατρόφιλο κοινό που επί 6 συναπτά έτη ψηφίζει ηλεκτρονικά (από το 2015 και με ψηφοδέλτια σε ειδικές θεατρικές κάλπες), τις αγαπημένες του παραστάσεις και με οδηγό την ιδιαίτερη αγάπη μας για το θέατρο, προσκαλούμε και φέτος θεατρόφιλους και συντελεστές  σε ένα κοινό αντάμωμα των 3Κ, Κοινό – Καλλιτέχνες – Κουλτουρόσουπα, συμβάλλοντας όλοι μαζί στην ανάπτυξη ενός θεατρικού θεσμού της Θεσσαλονίκης.
 
Μετά την ολοκλήρωση ενός ετήσιου μαραθωνίου ψηφοφορίας- ηλεκτρονικής και μέσω κάλπης-  κατά τη διάρκεια της θεατρικής σεζόν 2015-2016, το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης έκρινε και αποφάσισε για τις τρεις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς 2016. Παράλληλα πολυπληθής Κριτική Επιτροπή έγκριτων στο θεατρικό χώρο αξιολόγησε τις παραστάσεις, ψηφίζοντας μυστικά για τα δικά της βραβεία σε όλες τις κατηγορίες.
 
 
Μεταξύ άλλων στη διάρκεια της βραδιάς θα απονεμηθούν 4 τιμητικά βραβεία σε εξέχουσες προσωπικότητες του θεατρικού χώρου:
 
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ, ηθοποιός, σκηνοθέτης:
Ένας πολυσχιδής  καλλιτέχνης – εμβληματική φυσιογνωμία  της θεατρικής Θεσσαλονίκης που πάνω από 30 χρόνια, έχει πει πολλά και ουσιαστικά. Σκηνοθετώντας ή παίζοντας σε περισσότερες από 80 παραστάσεις, συγγράφοντας ή διασκευάζοντας έργα, εκφράζοντας τις απόψεις του μέσα από εμπεριστατωμένες κριτικές, με το ήθος και τον λόγο ενός πεπαιδευμένου ανθρώπου και  την «έμπρακτη» γνώση ενός άξιου δημιουργού.Που αφιέρωσε πολλά χρόνια της ζωής του μελετώντας θεατρικούς συγγραφείς και οργώνοντας θεατρικά σανίδια, σε μια διαρκή «Αναζήτηση»…
 
           ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΝΤΙΔΗΣηθοποιός, σκηνοθέτης
Ένας καλλιτέχνης και μια ιστορία, που για την πόλη της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, αποτελεί κοντά 40 χρόνια, ένα σπουδαίο θεατρικό κεφάλαιο με πολύπλευρες διαστάσεις. Ένας σεμνός θεατράνθρωπος και ταυτόχρονα δάσκαλος στην Δραματική Σχολή του με μια μεγάλη διαδρομή, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα εξέχοντα πρόσωπα που με την πορεία και το έργο τους τίμησαν τη θεατρική τέχνη και συνέβαλλαν στην προαγωγή του πολιτισμού. Υπηρετώντας τα με αυταπάρνηση ως σύγχρονος «Δον Κιχώτης» και η απονομή ενός συμβολικού τιμητικού βραβείου είναι το ελάχιστο ως αναγνώριση της προσφοράς του.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, συγγραφέας, θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής: 
Χαρακτηρίσθηκε ως αντιφατικός εξαιτίας της ενασχόλησής του με την μετάφραση του αρχαίου δράματος, ενώ παράλληλα προσέφερε ακραία, για την ελληνική πραγματικότητα, λογοτεχνικά έργα. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, είδε τα έργα του να παρουσιάζονται σε σπουδαίες κεντρικές σκηνές και αφιερώματα για το σύνολο του έργου του επανειλημμένα έχουν παρουσιαστεί στο εξωτερικό, ενώ το 2010 το περίφημο παρισινό θέατρο Odéon-Théâtre de l’Europe τον αναγόρευσε Σύγχρονο Ευρωπαίο Συγγραφέα της Χρονιάς. Επί της ουσίας, ο Δημήτρης Δημητριάδης δεν έπαψε ποτέ να είναι μια δημιουργική φωνή στην αφιλόξενη έρημο της χώρας μας.
.
ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ  ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ, ηθοποιός:
 
Μία Καλλιτέχνιδα με Κ κεφαλαίο.  που κοντά 35 χρόνια έχει λαμπρύνει όσο λίγοι τη θεατρική τέχνη και το όνομά της έχει συνδεθεί με μερικές από τις κορυφαίες ερμηνείες σε μεγάλους ρόλους και μεγάλα έργα, σαν την Μήδεια, την Αντιγόνη, την Ηλέκτρα ή ρόλους σαιξπηρικούς, εντρυφώντας παράλληλα σε Τσέχωφ, Στρίνμπεργκ, Μπρεχτ ή σύγχρονους… Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη δεν ανήκει κατά καμία έννοια στη χορεία των «λάγνων» με την προβολή, ή τις βραβεύσεις … δυσκολεύεσαι να διακρίνεις ποιος περισσότερο τιμά ποιόν, όταν έρχεται να παραλάβει τιμητικό βραβείο για τη μέγιστη προσφορά της.
.
Κεντρική παρουσιάστρια η ΣΙΑ ΚΟΣΚΙΝΑ.
Μια υπέροχη περφόρμερ – κορυφαία του μουσικού θεάτρου, που όσοι έχουν απολαύσει ζωντανά στη σκηνή, μιλούν για μια σπάνια καλλιτεχνική εμπειρία και ένα πλάσμα προικισμένο γενναιόδωρα! Που συνδυάζει με τρόπο γοητευτικό μια φωνή απίστευτα δουλεμένη και μεγάλων δυνατοτήτων στο πλέον απαιτητικό ρεπερτόριο, ταυτόχρονα με  υποκριτική τέχνη, χορευτική κινησιολογία,  αέρινη χάρη,  αισθησιασμό,  μαγεία… Ένα χάρμα αισθήσεων άξιο θαυμασμού, ως απόδειξη του πόσο η επίπονη δουλειά και σοβαρή μελέτη, μπορούν να αναδείξουν το ταλέντο σε υψηλότατα επίπεδα.
 
Το μουσικό μέρος της βραδιάς θα καλύψει η 16μελής Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού και σολίστ κιθάρας, καθηγητή ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, συνοδεύοντας τη Σία Κοσκινά σε τζαζ εκτελέσεις.
.
Τη μεγάλη βραδιά σκηνοθετεί για δεύτερη χρονιά η ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΥΜΑΝΙΔΟΥ.
Η οποία επιπλέον… δεν συνηθίζει να σκηνοθετεί σε «κλασικές σκηνές» και παρόμοια δρώμενα, καθότι η φιλοσοφία της σαν καλλιτέχνιδα ανήκει αλλού… ή στο άλλοτε… ή πιο συγκεκριμένα στο «Θέατρο του Άλλοτε» των αντισυμβατικών παραστάσεων…
 
Το χειροποίητο έπαθλο φιλοτέχνησε και φέτος η κεραμίστα ΣΑΝΤΡΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
 
ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
Εξέχουσες προσωπικότητες του θεατρικού και γενικότερα πολιτιστικού χώρου  θα απονείμουν τα βραβεία στους Νικητές, ενώ τη βραδιά θα εμπλουτίσουν μικρά θεατρικά δρώμενα από ομάδες της πόλης.
Παράλληλα, τα Θ.Κ.Θ. στηρίζουν το περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ με τον σπουδαίο κοινωνικό στόχο και εκπρόσωποι του θα διαθέτουν προς πώληση στη διάρκεια της βραδιάς, το μόλις εκδοθέν τελευταίο τεύχος.
.
Σε μία άκρως ψυχαγωγική και τιμητική εκδήλωση με πολλούς λαμπερούς καλεσμένους, όπου θα απονεμηθούν τα 3 μεγάλα ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ ως κορυφαία της βραδιάς, παράλληλα με τα βραβεία της 25μελούς ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, προσκαλούμε το κοινό και όσους ανήκουν στην πολιτιστική κοινότητα να συμμετέχουν στην λαμπρή τελετή, στις3 Οκτωβρίου 2016 στο θεατρικό χώρο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ» και ώρα 20:00. 
Σας περιμένουμε όλους.
. 
Δείτε τη λίστα υποψηφιοτήτων 6ων ΘΚΘ
– Όλες οι κατηγορίες: εδώ
==================================================================================
Tα βραβεία θα απονεμηθούν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο θέατρο Αριστοτέλειον της Θεσσαλονίκης όπου τα … τρία Κ «Κοινό – Καλλιτέχνες – Κουλτουρόσουπα» θα δεθούν αρμονικά και γιορτινά!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

 

Προηγούμενο άρθροΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΚΘΒΕ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ!!!
Επόμενο άρθροΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ «ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ» ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ VAULT
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.