ΚΘΒΕ: Δεν θα γίνω μέρος του προβλήματος, λέει ο αν. υπουργός Κ. Τζαβάρας

1
166

Νέα ανακοίνωση ξέδωσε ο αν. υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας πριν από λίγο (βράδυ Τετάρτης), με την οποία δικαιολόγησε τη δημόσια παρέμβασή του στο ΚΘΒΕ, λέγοντας ότι μοναδικό στόχο είχε «να προλάβει τα χειρότερα».

Η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού ανέφερε τα εξής:

«Η δημόσια παρέμβασή μου στην εξελισσόμενη διένεξη μεταξύ της Διοίκησης του ΚΘΒΕ και των ηθοποιών είχε μοναδικό και αποκλειστικό στόχο να προλάβει τα χειρότερα: την διακοπή των παραστάσεων και την αναστολή του καλλιτεχνικού έργου ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού πολιτιστικού οργανισμού της Βόρειας Ελλάδας και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της και παράλληλα αναδεικνύει σταθερά ένα ηγετικό πρόσωπο στην οικονομική και πολιτιστική ζωή των Βαλκανίων.
Δεν προτίθεμαι να καταστώ μέρος του προβλήματος και ούτε πρόκειται να πάρω θέση για το ποιος ευθύνεται για τη σημερινή δυσχερή και προφανώς αδιέξοδη κατάσταση.
Πάντως ο καθένας έχει το δικαίωμα της μετάνοιας ή της μεταμέλειας και μπορεί να το ασκεί ελεύθερα.
Δυστυχώς όμως για τα τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που με επισκέφθηκαν την 7-12-2012 στο γραφείο μου και κατηγόρησαν τον Πρόεδρό τους για αυταρχισμό και αντίθετη με τα συμφέροντα του θεάτρου συμπεριφορά, η σημερινή μεταμέλειά τους δεν έχει τη δύναμη να ακυρώνει τα γεγονότα και δεν εξαλείφει τα ίχνη τους.
Αφού λοιπόν πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική και λειτουργική διοίκηση από το υπάρχον σχήμα ώστε να βρεθεί λύση εξόδου από τη δυσχερή αυτή κατάσταση, αναμένω τις πρωτοβουλίες τους».

Προηγούμενο άρθροΔιεθνές Πανεπιστήμιο: Ενημερωτική εκδήλωση για μεταπτυχιακά
Επόμενο άρθροΜαρκ Μαζάουερ: «Η μελέτη της Ιστορίας δεν είναι πολυτέλεια»
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.